Het huisvestingsconcept van de twee Groenlose scholen. Foto: PR
Het huisvestingsconcept van de twee Groenlose scholen. Foto: PR

St. Willibrordus en 't Palet over nieuwbouwplannen

GROENLO - De basisscholen St. Willibrordus en 't Palet hebben onlangs ouders en buurtgenoten van de eerstgenoemde school al bijgepraat over de nieuwbouwplannen voor de scholen. Een woordvoerder van de St. Willibrordus benadrukt dat de school nieuw wil bouwen; in de Groenlose Gids van vorige week werd gesproken over verbouwen.

Het plan dat werd gepresenteerd is: twee scholen onder één dak, inclusief kinderopvang. De onderwijsteams van beide scholen hebben intensief samengewerkt om tot een efficiënt en toekomstgericht concept te komen, waarbij zo slim mogelijk gebruik wordt gemaakt van elkaars voorzieningen en ook de kindpartijen zijn betrokken bij de planvorming. De aanvraag hiervoor ligt nu ter goedkeuring bij de gemeente Oost Gelre.
De avond werd geleid door een extern bureau dat de scholen heeft begeleid in het vertalen van de visie en onderwijsorganisatie naar een passend huisvestingsconcept. Deze ideeën sluiten aan bij wat er nodig is in de omgeving van de Karel Doormanstraat: een open, licht gebouw, waar veel ruimte is voor ontmoeting, ook met de buurt, en waarin kinderen van 0 tot 13 jaar zich optimaal kunnen ontwikkelen. Voor wie geïnteresseerd is in de plannen: het ambitiedocument ligt ter inzage op beide scholen.
Veel buurtbewoners en ouders zijn tevreden over de pro-actieve houding van beide scholen en besturen en zijn hoopvol dat de gemeenteraad positief zal besluiten.