Grensdorp Oldenkotte viert weer kermis in twee landen

OLDENKOTTE - Zaterdag 6 en zondag 7 juli is het weer zover. Het jaarlijkse grensfeest bij grensovergang Oldenkotte dat gevierd wordt door de Nederlandse en de Duitse grensbewoners. Nieuw is dit jaar op zaterdagavond een grote trekkerrondrit en op zondag de rodeostier voor teams en een brandweeroefening door de brandweer van Ammeloe.

Zaterdag 6 juli kunnen de chauffeurs van de oldtimer-trekkers zich vanaf 17.00 uur melden achter de parkeerplaats bij café Rotering. De rondrit start om 18.00 uur. Op de helft van de tocht is er een koffiepauze. Terugkomst op Oldenkotte zal rond 20.30 uur zijn. Hierna kunnen de deelnemers hun trekker op de weide laten staan voor de Trekker-Treff op zondag. Deelname aan de rondrit zaterdag en de Trekker-Treff op zondag is gratis.
Om 21.00 uur wordt er begonnen met het 'Grens-Vogel-Schieten' voor teams. De teams van vier personen uit Nederland en Duitsland zullen proberen de grensvogel zo snel mogelijk naar beneden te halen. Opgave voor het vogelschieten is mogelijk tot en met donderdag 4 juli bij café Rotering. Aansluitend speelt zaterdagavond de partyband Amici in de tent en de band Jerry & Co op het 'open air'-podium.

Grensmarkt
Zondag 7 juli begint de tweede kermisdag om 11.00 uur met de inmiddels befaamde Grensmarkt, de Oldtimer-Trekker-Treff en het Frühschoppenconcert. Muziekvereniging Crescendo uit Rekken start deze morgen op het buitenpodium. Met het orkest, de drumband en majorettes verzorgen zij het concert.
De grensmarkt wordt aan beide zijden van de grens georganiseerd met zowel Duitse als Nederlandse standhouders. De grensmarkt heeft diverse gezellige kraampjes met verkoop en demo's, workshops voor kinderen en volwassenen, eetkraampjes, woonaccessoires, kunst, en kleding.

Trekkergroepen
De Oldtimer-Trekker-Treff kent deelnemers van groepen uit Haaksbergen, Eibergen en Rekken, alsook Duitse Trekker groepen uit Vreden, Zwillbrock en Stadlohn. Wil je het vermogen van je trekker graag weten dan bestaat de mogelijkheid om deze zondags te laten meten. Op het terrein is de gehele dag een 'waterrem' aanwezig.
Om 13.00 uur is het de beurt aan de 'Freiwillige Feuerwehr' uit het naastgelegen dorp Ammeloe. Zij geven op de grensovergang een demo van een brandweeroefening.

Bullriding
Naast de diverse kermisattracties is er nog een nieuwe activiteit op de Oldenkotse kermis. Bullriding voor teams. Vanaf 13.00 uur mogen de kinderen tot en met 12 jaar gratis op de rodeo stier, waarna om 14.30 uur de oudere jeugd aan de beurt is. Met een team van vier deelnemers probeer je de langste tijd op de mechanische stier te blijven zitten. Dit vergt inzicht, balans en lichaamsbeheersing. Aan het eind van de middag is dan bekend wie de rodeokampioenen van Oldenkotte zijn.

Internationaal eten
Om 15.00 uur speelt de liveband Might B Loud. Deze coverband speelt zowel rock als popmuziek die iedereen graag wil horen. Aan Duitse zijde van de 'grenspoal' is er muziek en aan Nederlandse zijde in café Rotering verzorgt DJ Waldo het 'prominentenbal'. Met zijn 'verrückte Stunde' zal hij tot in de late avond de grensbewoners van hits en schlagers voorzien.
Ook voor de inwendige mens wordt op internationale wijze gezorgd. Duitse en Nederlandse specialiteiten van Bratwurst, kibbeling, maar ook döner, Turkse pizza en nog veel meer. Zelfs een koffiekransje aan Duitse zijde met zelf gebakken 'Kuchen' van de Wennewicker-Frauen wordt in een traditionele ronde naast de kerk aangeboden.

Wie zich nog wil opgeven voor de grensmarkt of voor één van bovenstaande activiteiten van de Oldenkotse kermis 2019 kan dat doen - het liefst vóór vrijdag 5 juli - bij café Rotering, telefoon 0545-431250.