Geen vier maar drie jeugdviswedstrijden

GROENLO - Dat Thijs Lankheet kampioen is geworden (zie elders in deze uitgave) is een mooie opsteker voor de jeugdvisactiviteiten van de GHV, de Groenlose Hengelsport Vereniging. Op 10 juli, 25 juli en 22 augustus zijn er jeugdviswedstrijden.

Net als vorig jaar zijn die dit jaar (meestal) aan de vijver bij de Hartreize. Helaas was de eerste wedstrijd van dit jaar afgelast wegens weersomstandigheden. Het besluit was unaniem. "Achteraf hebben we hierin de juiste beslissing genomen", aldus Wesley Helmers namens de GHV. "De competitie bestaat uit vier wedstrijden, deze hebben we nu teruggebracht naar drie. Gevolg hiervan is dat de laatste twee wedstrijden een waar spektakel gaan worden."

10 juli is de tweede (maar in feite dus de eerste) wedstrijd. Op de dag van de daaropvolgende wedstrijd, 25 juli, komt de landelijke Viskaravaan naar Groenlo. Helmers: "We zijn uitgeloot voor de regio tot aan Vorden. Een erg bijzondere dag zal dit worden met volop informatie voor alle jeugdvissers en ouders. De hele dag zullen er activiteiten bij de vijver van de Hartreize zijn met aansluitend de wedstrijd. hier kan al het geleerde direct in praktijk worden gebracht."

Drie keer viswaarde
De laatste jeugdviswedstrijd, 22 augustus, zal worden gevist in de Grolse gracht. Hierbij tellen alle gevangen vissen drie keer mee, om zo volop spanning te houden en de afgelaste wedstrijd op te vangen.

Opgave is niet verplicht en iedereen is van harte welkom bij de vijver aan de Hartreize. De loting start om 18.00 uur. Voor iedereen is er een prijsje.


www.visseningroenlo.nl