Albert Heijn, gevestigd in de Beltrumsestraat in Groenlo, wordt de nieuwe hoofdsponsor van S.V. Grol. Foto: Theo Huijskes
Albert Heijn, gevestigd in de Beltrumsestraat in Groenlo, wordt de nieuwe hoofdsponsor van S.V. Grol. Foto: Theo Huijskes

Albert Heijn nieuwe hoofdsponsor van S.V. Grol

Rouwmaat Groep co-sponsor en sponsor afdeling senioren

Door Theo Huijskes

GROENLO - Met ingang van 1 juli 2019 en dus met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2019-2020 is Albert Heijn Groenlo de nieuwe hoofdsponsor van de sportvereniging Grol. AH is de opvolger van Pfeifer Heavy Machinery, het florerende Groenlose bedrijf van grondlegger Gerrit Pfeifer, dat vijf jaar lang het hoofdsponsorschap bij de Groenlose voetbalclub heeft behartigd. Naast deze wisseling van de wacht is er van het sponsorfront bij 'de Grol' nog meer nieuws te melden. Rouwmaat Groep is namelijk gecontracteerd als co-sponsor en daarnaast als sponsor van de afdeling senioren van S.V. Grol.

"Alvorens het contract met Bas Wallerbosch van Albert Heijn officieel werd ondertekend, kenden beide partijen reeds een overeenkomst, die geen roet in het eten hoefde te gooien", meldt een lachende Grolvoorzitter Hans Scheinck. "De clubkleuren blauw-wit van Grol komen namelijk helemaal overeen met de kleuren in het bedrijfslogo van Albert Heijn."

Scheinck is blij met de komst van deze nieuwe hoofdsponsor. Dit laatste mede vanwege het feit dat AH reeds jaren achtereen op andere terreinen de Groenlose voetbalclub sponsort. Te denken valt daarbij aan onder andere de woensdagcompetitie voor pupillen, het Internationaal Marveldtoernooi, het uitgeven van een voetbalplaatsjesboek en dergelijke.

Ook is de Rouwmaat Groep als sponsor geen onbekende bij Grol. Dat ook hier de onderlinge verhoudingen bijzonder goed zijn, bewijst wel het feit dat dit bedrijf zijn sponsoractiviteiten uitbreidt met het worden van co-sponsor en tevens sponsor van de totale seniorenafdeling van de aan de Oude Winterswijkseweg op het sportpark Den Elshof gehuisveste voetbalvereniging. Woordvoerder Frank Beurskens ziet een samenwerking met de door vele Grollenaren op handen gedragen club helemaal zitten.

Interessant detail is wel dat de Rouwmaat Groep reeds jaren achtereen hoofdsponsor is van zustervereniging S.V. Grolse Boys. Of deze beslissing derhalve met een knipoog richting een mogelijke fusie dan wel een definitieve samenwerking tussen beide verenigingen is genomen, blijft vooralsnog een vraag. Zoals het er nu naar uitziet komt er over deze aangelegenheid in de maand september meer duidelijkheid.

S.V. Grol kent sedert het jaar 1983 het begrip hoofdsponsorschap. De invulling daarvan is sinds dat jaar gegeven door: Auto Arink BV (Toyota): 1983-1989; Automobielbedrijven H. Arink BV (Mercedes): 1989-1995; City Lido Disco-Dancing: 1995-2002; Univé Verzekeringen: 2002-2014; Pfeifer Heavy Machinery: 2014-2019; Albert Heijn: 2019-?.