De winnende wagen 'Een trop d'r op!' van groep Wielderink. Foto: Koolmees Photography
De winnende wagen 'Een trop d'r op!' van groep Wielderink. Foto: Koolmees Photography

Wielderink wint corso Festunique

Groep Wielderink eindigt bij vakjury en bij publieksjury bovenaan

BELTRUM - Met hun creatie 'Een trop d'r op!' pakt groep Wielderink de hoogste prijs van Festunique. De vakjury kende de tweede plek toe aan Dynamite met El Dorado en plaatste Oet Alle Windstreken met De Nachtwakers op drie. Het publiek gaf, net als de jury, Wielderink de meeste stemmen.

De achtste editie van Festunique trok zondagmiddag 1 september vele duizenden bezoekers naar Beltrum. Zij keken hun ogen uit tijdens het bloemencorso. Negen grote wagens begeleid door muziek en theater trokken door de straten en ontlokten menig 'oh' en 'ah'. Het publiek werd prima vermaakt bij diverse straattheateracts en muziekoptredens, mensen struinden rond op de kermis en bewonderden de creaties tijdens het corso.

Vakjury
De vakjury gaf de creatie van winnaar Wielderink 6.686 punten. De nummer 2, Dynamite, kreeg in totaal 6.552 punten en Oet Alle Windstreken kreeg er 6.172.

Publieksjury
Net als vorig jaar werd de publieksprijs al op zondagmiddag uitgereikt. De winnaar van deze prijs is ook Wielderink; het publiek plaatste de wagen van Dynamite op een tweede plek en The Rising Hoop eindigde als derde in de ogen van het publiek.

Jeugdcorso
De beste creatie van het jeugdcorso was volgens de jury 'Hoog bezoek' van Quinty Lankveld. De winnaar van de publieksprijs bij de jeugd was het wagentje van Niké Groot Zevert, Lotte Abbink, Nienke Bomers en Eke Belterman met als titel 'Oppasteam 2024'.

Ringsteken
Maandagochtend werden in Beltrum traditioneel de wedstrijden ringsteken gehouden op de fiets. Leo te Woerd was de beste bij de heren, Corina Groot Zevert bij de dames. Tjarko Branten eindigde bij de jeugd-jongens als eerste.

Maandag
De basisschoolkinderen konden zich maandag uitleven met de kinderspelen. In de feesttent werd de sfeer van zondag voortgezet onder begeleiding van de band Summerland.

Meer online
Zie voor overige uitslagen en foto's van de editie van 2019 (en van eerder) de website www.festunique.nl.