Met vijfde wedstrijd IJsselCup verstevigt Remko Stöteler zijn positie

GROENLO - Vissers Rob Beerten en Remko Stöteler pakken de eerste plaats tijdens de vijfde IJsselCup wedstrijd op zondag 22 september. Rob bij vak A, het Ganzenei, en Remko bij vak B; de Nieuwe brug. Bij de tussenstand staat Remko op de eerste plaats. De zesde wedstrijd vindt plaats op zondag 6 oktober.

Op vrijdagavond werd bekendgemaakt wie naar welk vak kon, de top drie mocht naar vak B, de Nieuwe brug. De deelnemers zijn ruim op tijd aanwezig en kunnen na het uitzetten meteen op naar de stek. De afgelopen tijd hebben de vissers veel getraind met wisselende resultaten, dat maakt de wedstrijd al spannender voor de deelnemers. Na het beginteken duurt het niet lang tot het eerste teken van leven zich kenbaar maakt. Bij zowel het Ganzenei als de Nieuwe brug wordt vrijwel meteen een vis gevangen.

Ganzenei
Net als voorgaande wedstrijden zijn de vangsten goed. Vanaf het beginsignaal zit bijna iedereen in de vis, ook bij de resterende deelnemers duurt het niet lang tot de eerste vis zich een weg baant naar het leefnet. Midden in het vak zit de uiteindelijke dagwinnaar Rob Beerten die het eerste half uur twee keer over een grote barbeel aan de lijn had. De eerste moet hij helaas lossen maar de tweede kan hij wel netjes landen.

Nieuwe brug
Voor veel deelnemers een onbekende locatie, niet op een strekdam maar tussen de kribben. Door de lage waterstand moeten de heren een aardig stukje klimmen en klauteren om de visspullen aan de waterkant te krijgen. Ook is het goed uitkijken waar je de stek gaat opbouwen. Een halve meter van de waterlijn gaat de grond namelijk steil naar beneden. De meeste deelnemers zitten ook hier vanaf het beginsignaal in de vis, voornamelijk in kleine voorns. De vis op de plek krijgen is redelijk eenvoudig maar de kunst om ze op de stek te houden lukt alleen Remko Stöteler. De overige heren weten wel geregeld een vis te vangen, maar daarna is het vaak weer even stil.

Uitslag
Om 12.00 uur wordt duidelijk of de hooggespannen verwachtingen uit zijn gekomen of niet. Voor vak A wel, dit is wederom het beste vak. Vak B stelt teleur. Er is door de 12 deelnemers 172780 gram gevangen. In vak A 118500 gram en in vak B 54280 gram. Na vijf wedstrijden staat de teller op 575140 gram. De spanning in de top van het klassement is om te snijden. De nummers een en twee, Remko Stöteler en René Molenveld, hebben een dusdanige voorsprong dat de heren onderling moeten gaan uitvechten wie de titel dit jaar gaat opeisen. Voor de derde plek zijn meerdere gegadigden, een slecht resultaat en je kunt een topklassering op je buik schrijven. De zesde wedstrijd staat gepland voor zondag 6 oktober, het parcours wordt dan weer uitgezet aan het Ganzenei en de Nieuwe brug.


www.visseningroenlo.nl