Programma ZSOM week 39

GROENLO – In De Molenberg zijn op verschillende momenten uitzendingen van de ZSOM te bekijken op de televisie. Deze week kunnen mensen kijken naar het Vragenderveen, het Regiojournaal, het Bloemencorso van Rekken en de Huntingrun.

Natuurkijkjes
De ZSOM is met de camera naar het Vragenderveen gegaan, dat deel uitmaakt van het Korenburgersveen en 110 hectare groot is. De Stichting Marke Vragender Veen is opgericht op 16 mei 1956. Ron Krabben is dit keer de gids, hij neemt kijkers eerst mee naar de expositieruimte en daarna gaat hij naar het veen om de mooiste plekjes te bekijken.

Regiojournaal
Ook deze week worden kijkers op de hoogte gehouden van het nieuws uit de afgelopen twee weken.

Bloemencorso Rekken
Veel kleine wagens en vijf grote wagens trokken dit jaar niet alleen door de straten in Rekken maar ook door het buitengebied. De ZSOM maakte met drie camera's opnames van dit kleine, maar indrukwekkende corso. De bloemencorso's 2019 van Rekken, Winterswijk, Beltrum en Lichtenvoorde zijn later terug te kijken op de website van ZSOM en op YouTube.

Huntingrun
De organisatoren van de eerste Huntingrun in 2015 Manouk en Stef Dusseldorp van Stichting Huntington hebben de handen ineen geslagen met Stichting Huntington Achterhoek van de gebroeders Krabbenborg, Lars en Michiel, beiden drager van het Huntington-gen. Vrijdagavond 30 augustus startten vele hardlopers en wandelaars voor een parcours van 5 of 10 km uitgezet over de mooie kerkepaden rond Zieuwent. De gehele opbrengst komt ten goede aan Campagneteam Huntington voor wetenschappelijk onderzoek dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden.


www.zsom.nl