Harry Paf, voorzitter S.V. Grolse Boys. Foto: Theo Huijskes
Harry Paf, voorzitter S.V. Grolse Boys. Foto: Theo Huijskes

Ook Grolse Boys positief over fusievoorstel

Harry Paf blij met rode accenten

Door Theo Huijskes

GROENLO - Evenals bij zustervereniging S.V. Grol op vrijdag 13 september het geval was, heeft ook S.V. Grolse Boys, op maandag 23 september, een ledenbijeenkomst gehouden over de mogelijke en inmiddels veel besproken fusie met Grol. Tijdens beide vergaderingen, die moeten worden gezien als raadplegende ledenbijeenkomsten ter voorbereiding op beide bijzondere algemene ledenvergaderingen op maandag 7 oktober, werd het voorgelegde algemene fusievoorstel breeduit besproken en becommentarieerd. Kon Grolvoorzitter Hans Scheinck onlangs melding maken van een levendig en plezierig verloop van de bijeenkomst, ook Harry Paf, voorzitter van Grolse Boys, had praktisch dezelfde reacties naar aanleiding van de afgelopen maandagavond op Het Wilgenpark aan de Beltrumseweg gehouden bijeenkomst.

"Vanzelfsprekend zijn er nog altijd de nodige opmerkingen en vragen en zijn er hier en daar nog steeds bezwaren met het gevolg dat het niet altijd even gemakkelijk is om een consensus te bewerkstelligen. Maar uiteindelijk blijft een positieve insteek overheersen", aldus Paf, die de bijzondere alv met vertrouwen tegemoet ziet.
Tijdens de ledenbijeenkomst bij de Boys werd vanzelfsprekend ook het nodige gesproken over de naamgeving van de nieuwe vereniging en het nieuwe wedstrijdtenue. Ook ter sprake kwam de zekerheid van de bijdrage van de gemeente Oost Gelre, een bedrag van 320 duizend euro.
"Het nieuwe wedstrijdtenue is hier een heet hangijzer", geeft voorzitter Paf aan. "Daarom is het mooi dat ook Grol kiest voor variant 2, een speels en modern tenue waarin zowel in de kousen als in de broek en het shirt streepjes rood voorkomen. Ook zijn wij blij met het feit dat ook enkele andere zaken worden voorzien van een rood accent, zoals de rode cirkel rond het Grollogo. Al met al een waardige uitstraling van beide samenwerkende clubs."

Het wachten is nu op de definitieve uitkomst van beide op 7 oktober te houden bijzondere algemene ledenvergaderingen. Los van het gegeven dat het samengaan van beide verenigingen niet gepaard lijkt te gaan met ingrijpende gevolgen, zullen wel de meest actuele statuten (die van S.V. Grol, laatstelijk gewijzigd in 2013) aangepast moeten worden. Daarnaast is het tevens de bedoeling dat de beslissingen tijdens de beide bijzondere alv's worden genomen 'onder voorbehoud' van de zienswijzen van de Kamer van Koophandel, de Rechtbank en de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). Anders gaat het besluitvormingstraject erg lang duren, omdat er dan moet worden gewacht op de reactie van genoemde instanties.

Indien alles volgens verwachting verloopt, kunnen beide verenigingen op 1 januari 2020 gezamenlijk het glas heffen op een succesvol nieuw voetbaljaar en zal de gefuseerde vereniging met ingang van het seizoen 2020-2021 officieel in competitieverband uitkomen.

Afbeelding