Grollenaar Hennie Wildenborg bij het Grols Kanon met daarachter de inmiddels veel te hoge groenvoorziening. Foto: Theo Huijskes
Grollenaar Hennie Wildenborg bij het Grols Kanon met daarachter de inmiddels veel te hoge groenvoorziening. Foto: Theo Huijskes Foto:

Grols Kanon verdwijnt achter groen

Klachten uit diverse hoeken

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het Grols Kanon, dat al sinds 2017 verplicht moet zwijgen, lijkt naar de mening van sommige Grollenaren uit het zicht te verdwijnen. Althans dat is de mening van geboren en getogen Grollenaar Hennie Wildenborg, die aangeeft namens vele mede-ingezetenen van Groenlo zijn mening te ventileren.

Wildenborg is met name ontstemd over de haag, die boven op de Kanonswal is geplaatst en die inmiddels een zodanige hoogte heeft aangenomen dat het kanon niet meer is te zien vanaf de Halve Maan, vanuit de bootjes die over de stadsgracht varen, alsmede vanaf de wandelpaden langs de gracht en in het bijzonder het wandelpad onder langs de Joodse Begraafplaats.
"Zelf heb ik mij als vrijwilliger beschikbaar gesteld om ten behoeve van belangstellenden met bootjes een rondvaart over de gracht te maken", vertelt Wildenborg. "Zeker bij mooi weer maak je dan aan den lijve mee dat de stadsgracht hier in Groenlo van grote waarde is voor het stadje. Ik vertel de gasten in het bootje dan altijd over de vele bezienswaardigheden, die bij de rondvaart voorbij komen. Storend is het dan dat nu de trots van Grolle: het kanon, vanuit het bootje niet meer zichtbaar is." Daarnaast is het voor Wildenborg een doorn in het oog dat belangstellenden, vooral wat minder goed ter been zijnde senioren, moeilijk de Kanonswal op kunnen komen.


Lees verder op pagina 7

Het smalle, tevens steile trapje richting het Grols Kanon. Foto: Theo Huijskes