Foto: Mu-Chin
Foto: Mu-Chin Foto:

Vestingtraining Mu-Chin Groenlo meer dan geslaagd

GROENLO - Voor het vijfde jaar op rij verzorgde karatevereniging Mu-Chin Groenlo op zaterdag 28 september de Vestingtraining: een kyokushin-karate-evenement in het hart van Groenlo. Ruim 140 karateka's, uit alle windstreken van Nederland en een delegatie uit Duitsland, verzamelden zich in Groenlo en namen deel aan de vijfde editie van de Vestingtraining. Kyokushin karate staat bekend als de vrijwel de enige officiële vorm van 'full contact' karate.

Om ongeveer 10:30 uur verzamelden de eerste deelnemers van de Vestingtraining zich bij startlocatie en uitvalsbasis De Mattelier. Al snel wemelde het van de witte karatepakken. Elkaar weerzien en nieuwe karatevrienden ontmoeten zorgde direct voor het kyokushin-familiegevoel en een geweldige sfeer. Om 11:00 uur klonk het 'seiza', dé term binnen het kyokushin karate die aangeeft dat er begonnen gaat worden. Snel stelden de deelnemers zich op in de grote zaal van de Mattelier die daarmee meer dan goed gevuld was. Na een kort welkom en openingswoord door Grollenaren sensei Mike te Braake en sensei Dominic Monasso kon het echte werk beginnen.
Diverse prachtige locaties in Groenlo werden aangedaan om te trainen. Zo werd er onder andere getraind bij/in de Muziekkoepel, de Kloostertuin, de Kanonswal, Ravott'n, De Mattelier en uiteraard in de Oude Calixtus en op de Markt. Jeugd, junioren en senioren trainden samen, maar ook in afzonderlijke groepen. Samen hard werken, nieuwe dingen leren en vooral plezier beleven aan het kyokushin karate stond centraal.

Zonder de andere trainingen te kort te doen was ook dit jaar de training in de Oude Calixtus hét hoogtepunt van de Vestingtraining. De sfeer en akoestiek van de Oude Calixtus in combinatie met de spirit van de karateka's zorgden voor een echt bijzondere en unieke atmosfeer.
Om iets na vieren 's middags werd de vijfde editie van de Vestingtraining afgesloten bij De Mattelier. Niets anders dan stralende gezichten bij en enthousiaste reacties vanuit de deelnemers en aanwezig (meegekomen) publiek. Mike te Braake, Dominic Monasso en Bart Overkamp, de drijvende krachten achter dit evenement, kijken dan ook met een zeer tevreden gevoel terug.


www.karategroenlo.nl