Jeugdige handbalsters van Grol 1 verliezen van HV Langeveen

GROENLO - De handbalsters van HV Grol 1 hebben hun eerste - lastige - wedstrijd, uit tegen HV Langeveen, verloren met 20-15. Na een goede voorbereiding begon het jeugdige (gemiddelde leeftijd 18,6 jaar) team de lastige uitwedstrijd. Het derde team speelde thuis en won met 18-13.

Thuisclub Langeveen kwam aanvallend met veel beweging en dreiging uit de startblokken en overdonderde HV Grol daarmee. Binnen een kwartier stond er 7-1 op het scorebord. HV Grol herpakte zich hierna goed, kwam beter in de wedstrijd en liet aanvallend leuke dingen zien, het had hiermee pech dat tot drie keer paal en lat in de weg zaten. Ook verdedigend kreeg het meer vat op de goede aanvalsters van Langeveen. Toen de scheidsrechter voor de rust floot stond er 13-6 op het scorebord.
De tweede helft stonden de Grolsen, met een uitblinkende Nikki in het doel, verdedigend prima. De eerste twaalf minuten viel er geen goal aan Langeveenzijde, terwijl HV Grol aanvallend steeds beter ging spelen. HV Grol kwam terug tot 14-11 en zelfs 17-15. Een verrassing leek eraan te komen, maar helaas konden ze dit niet volhouden. Twee kleine foutjes en daardoor balverlies werden gemaakt, HV Langeveen maakte hier gebruik van en scoorde hieruit. Aan het eind toch een wat geflatteerde einduitslag van 20-15. Zaterdag 5 oktober volgt een thuiswedstrijd tegen Hacol 2 uit Oldenzaal om 19.00 in sporthal Den Elshof.

Het nieuwe dames 3-team van Grol mocht thuis aan de bak tegen Quintus uit Hengelo (G). Het team bestaat uit overgekomen speelsters uit de A-jeugd en uit oud-dames 2. Dames die nog nooit samen hebben gehandbald. De eerste aanvallen van Grol duurden lang en waren moeizaam. Na ongeveer tien minuten gooide Evi door middel van een snelle aanval de eerste bal in het doel van de tegenstanders. Grol ging sneller opbouwen en dit resulteerde in een 6-0 voorsprong. Door goed verdedigings- en keeperswerk kwam Quintus pas na 15 minuten op een 6-1 stand. Door nog een aantal snelle aanvallen van Grol en goed uitgespeelde aanvallen van Quintus gingen de teams de rust in met een stand van 9-4.
Na de rust begon Grol weer sterk en kwamen ze tot een voorsprong van 13-5. De thuisspelende Grolsen begonnen een beetje vermoeid te raken waardoor ze slordige fouten maakten zoals balverlies en cirkel verdedigen, hierdoor liep de tegenstander in naar 15-10. Uiteindelijk herpakte Grol zich en wisten ze nog een aantal mooie aanvallen te spelen waarmee de wedstrijd werd afgefloten met een eindstand van 18-13. Zaterdag 5 oktober speelt dames 3 uit tegen HV Duiven om 20:15 uur.