Duo Weerkommen. Foto: PR
Duo Weerkommen. Foto: PR Foto:

Zondagmatinee met Duo Weerkommen

GROENLO - Zondag 13 oktober van 14.30 uur tot 16.00 uur vindt in Marga's Grand Café, bij De Molenberg in Groenlo de zondagmatinee plaats, met het duo 'Weerkommen'.

Het duo Weerkommen bestaat uit het echtpaar Marjo en Vincent Stapelbroek, dat al jaren samen zingt. Ze kennen elkaar van de Pedagogische Academie, waar zij specialisatie in het vak muziek hebben gedaan. Daarna heeft Vincent een opleiding tot koordirigent gevolgd bij de SNK. Verder heeft hij jaren zangles gehad van Willy van Wijngaarden. Marjo en Vincent stonden allebei aan de wieg van het regionaal bekende koor 'Second Edition', waar ze allebei jarenlang lid van waren. Daarnaast zongen ze allebei in diverse koren. Ook Marjo heeft zangles gehad van Willy van Wijngaarden. Op dit moment heeft ze les van Maartje Waanders. Sinds eind 2013 zingen Marjo en Vincent in het achtergrondkoortje van de Music Show Scotland. Ruim tien jaar geleden is Vincent begonnen met het schrijven van luisterliedjes in zijn moedertaal: het 'Algemeen Beschaafd Plat'. Na een paar jaar alleen op pad te zijn geweest, vond hij het gezelliger om samen met zijn vrouw Marjo op pad te gaan en vormen ze het duo 'Weerkommen'.
Het repertoire is inmiddels verrijkt met Nederlandse liedjes en Engelse evergreens. Naast luisterliedjes brengen ze ook diverse meezingers. De liedjes worden afgewisseld met gedichten en korte verhalen. Vincent zingt, speelt toetsen en mondharmonica. Marjo zingt en speelt verschillende ritme-instrumenten.

De entree voor de zondagmatinee kost zes euro, en dat is inclusief koffie en consumptie. Kaartjes zijn te koop bij de receptie en in Marga's Grand Café.