Het smalle, tevens steile trapje richting het Grols Kanon. Foto: Theo Huijskes
Het smalle, tevens steile trapje richting het Grols Kanon. Foto: Theo Huijskes Foto:

Grols Kanon verdwijnt achter groen

Vervolg van de voorpagina

GROENLO - Het Grols Kanon, dat al sinds 2017 verplicht moet zwijgen, lijkt naar de mening van sommige Grollenaren uit het zicht te verdwijnen. Althans dat is de mening van geboren en getogen Grollenaar Hennie Wildenborg, die aangeeft namens vele mede-ingezetenen van Groenlo zijn mening te ventileren.

'Trappetje richting kanon vinden ouderen levensgevaarlijk'

Wildenborg zegt: "Omdat ik een verwoed hengelsporter ben en daarnaast een liefhebber van het openbaar groen in Groenlo binnen de gracht, ben ik regelmatig ter plekke en spreek dientengevolge veel mensen. Daarbij hoor ik dat mensen het levensgevaarlijk vinden om gebruik te maken van het smalle en steile trapje om bij het kanon te komen. En mensen met een scootmobiel of een rollator hoeven er al helemaal niet aan te denken om zich richting het kanon te begeven. Over gastvrijheid gesproken en dat met name met het oog op de Slag om Grolle in het weekend van 18, 19 en 20 oktober!"

Nadeel
In tegenovergestelde richting is de aangebrachte groenvoorziening op de Kanonswal een nadeel voor de talrijke georganiseerde stadswandelingen. Stadsgids Gerard Nijrolder geeft in dat verband aan dat er met de aangebrachte afscheiding in de vorm van een groenstrook vanzelfsprekend niets mis is, maar wel dat men dezelfde voorziening veel te hoog heeft laten worden. "Wanneer ik met belangstellenden, met name mensen die belangstelling hebben voor de Joodse Begraafplaats, over de Kanonswal wandel, is er vanwege de aanwezige groenvoorziening niets meer zien van deze historische begraafplaats. Het hoeft volgens mij niet veel moeite en geld te kosten om dit dilemma op te lossen."

Grollenaar Hennie Wildenborg bij het Grols Kanon met daarachter de inmiddels veel te hoge groenvoorziening. Foto: Theo Huijskes