Op basisschool Willibrodus las Nicole Rouwmaat de leerlingen voor uit 'Koning en koning'. Foto: Annekée Cuppers
Op basisschool Willibrodus las Nicole Rouwmaat de leerlingen voor uit 'Koning en koning'. Foto: Annekée Cuppers Foto:

Ludieke actie op Coming Out-day

OOST GELRE/BORCULO/WINTERSWIJK/DINXPERLO - Aankomende week ontvangen alle basisscholen in de gemeentes Oost Gelre, Berkelland, Winterswijk en Aalten een verrassing in de bus. Namens het Preventie Platform Jeugd (PPJ) van de vier gemeentes, het platform Goed Geaard en de Roze Vijftigers van het COC, krijgen de scholen het prentenboek 'Koning en koning' aangeboden. Thema van dit boek is seksuele diversiteit. Tijdens de maand van de opvoeding op Coming Out-day, vrijdag 11 oktober, werd in elke gemeente alvast aan één school een exemplaar uitgereikt en voorgelezen door een anders geaarde bezoeker. Op een luchtige manier ging deze gast aan de hand van het boek met de kinderen in gesprek.

Door Annekée Cuppers

Het boek 'Koning en koning', geschreven door Stern Nijland en Linda de Haan, verhaalt over prins Heerlijk die moet trouwen om koning te worden. Een lange stoet prinsessen trekt voorbij maar prins Heerlijk wordt er niet warm of koud van. Totdat hij de broer ziet van een van de prinsessen en tot over zijn oren verliefd wordt.

Nicole Rouwmaat is vanuit het PPJ-kernteam Oost Gelre en het platform Goed Geaard een van de initiatiefneemsters van de actie. Deze ochtend is ze zelf te gast op haar oude basisschool St. Willibrordus in Groenlo. Ze begint haar bezoek aan de klas met het ophangen van de regenboogvlag. "Ik leg de kinderen uit dat iedereen weer een andere lievelingskleur heeft en dat al die verschillende kleuren bij elkaar een mooie vlag maken. Zo zijn mensen en gezinnen ook allemaal verschillend."


Lees verder op pagina 3

Nicole Rouwmaat leest leerlingen van groep 3 van de Willibrodus voor uit 'Koning en koning'. Foto: Annekée Cuppers
Meester Gijs van Dongeren van de Sint Joris in Borculo leest de leerlingen voor uit 'Koning en koning'. Foto: Sint Joris
Op de Korenburg in Winterswijk luisteren de leerlingen aandachtig naar Maike Penterman. Foto: De Korenburg