Zit er in jouw klas een kindje met twee vaders of twee moeders?

Vervolg van de voorpagina

Nicole vervolgt: "Door al op jonge leeftijd met kinderen te praten over de grote diversiteit aan mensen en hun voorkeuren, wordt het thema steeds normaler. Iedereen is verschillend en iedereen hoort erbij. Want of je nu op een prins of prinses verliefd wordt, het verschil is maar twee letters. In de kern is verliefdheid bij iedereen hetzelfde, dat willen we de kinderen graag meegeven."

Op de Liboriusschool in Dinxperlo was het de beurt aan Jeroen Bruggink, in transitie van vrouw naar man, die een klas vol achtstegroepers voor zijn kiezen kreeg. Hij vertelt daarover: "Ik vond het boek te kinderachtig voor groep 8. Daarom had ik de leerkracht gevraagd de klas op mijn komst voor te bereiden. De vragen die de leerlingen stelden en de respectvolle manier waarop ze dat deden vond ik heel bijzonder. Ik geloof dat mijn verhaal echt indruk gemaakt heeft."

Ook op de Korenburg in Winterswijk en de Sint Joris in Borculo werd het boekje uitgereikt en voorgelezen en met de kinderen gepraat over seksuele diversiteit door respectievelijk Maike Penterman en leerkracht Gijs van Dongeren. In de loop van de week zullen alle basisscholen in de vier gemeenten het boekje met een begeleidende schrijven in de bus krijgen. Nicole: "We willen scholen hiermee een handvat geven om het thema bespreekbaar te maken en te normaliseren. Zodat er hopelijk in de toekomst niemand meer in de kast hoeft te zitten." Wie met Nicole in contact wil komen, kan mailen naar nrouwmaat@winterswijk.nl.


www.preventieplatformjeugd.nl