Kinderen van de Hoeksteen sluiten de themaweek feestend en zingend af. Foto: De Hoeksteen
Kinderen van de Hoeksteen sluiten de themaweek feestend en zingend af. Foto: De Hoeksteen Foto:

Basisschool De Hoeksteen sluit themaweek feestelijk af

GROENLO - De feestdag van basisschool De Hoeksteen stond dit jaar in het teken van De Slag om Grolle. Het feest was tevens de afsluiting van de werkweek rondom dit thema.

De afgelopen week was er schoolbreed aandacht voor dit historische evenement dat Grolle terugbrengt naar 1627. Voor alle groepen waren activiteiten georganiseerd. De onderbouwgroepen brachten een bezoek aan de Stadsboerderij, groep 4 bezocht het Stadsmuseum. Groep 5 en 6 hebben pannenkoeken gebakken op de wijze zoals dat gebeurde in de tijd van de Slag om Grolle. Groep 7 en 8 hebben meegedaan aan het programma georganiseerd door de werkgroep Oude Calixtus waarbij de kinderen op een speelse wijze kennis maakten met het leven in de tijd van de 80-jarige oorlog. De knutselmiddag op vrijdag stond in het teken van de Slag om Grolle en de kinderen konden aan de slag met het maken van onder andere collages, stripverhalen of helmen. Tijdens andere lessen zijn de kinderen meegenomen naar 1627 via presentaties, verhalen, kleding en beelden en is voorgelezen over de avonturen van Bregje en Harmen uit het boek Gouden Tijden.

Donderdag 17 oktober werd de week afgesloten met een puzzeltocht door de Grolse binnenstad, gezond en lekker eten tussen de middag, spelen, knutselen en een samenzang met de ouders. "De Slag om Grolle maakt de geschiedenis levend en biedt onderwijs de kans om kinderen een mooie, boeiende en leerzame kijk te geven op het gebeuren tijdens De Slag om Grolle.", aldus De Hoeksteen.