De parkeerplaats voor de ingang van terStal aan de Beltrumsestraat is verwijderd.
De parkeerplaats voor de ingang van terStal aan de Beltrumsestraat is verwijderd. Foto: Kyra Broshuis

Beltrumsestraat; geen parkeerplaats voor eigen etalage of winkel

GROENLO- Eén van de vier parkeerplaatsen voor de deur bij terStal aan de Beltrumsestraat in Groenlo is verdwenen. Dat viel ook Kees Porskamp van de VVD op. Hij stelde er vragen over tijdens de raadsvergadering.

Door Kyra Broshuis

Winkelpand nauwelijks bereikbaar
“Er zijn weinig parkeerplaatsen aan de Beltrumsestraat en nu hebben wij afgelopen week kunnen constateren dat 1 van de 4 parkeerplekken voor de deur bij terStal verdwenen is. Naar wij begrepen hebben is dit gebeurd, omdat er nauwelijks mensen achterlangs kunnen lopen als er een auto geparkeerd staat voor het winkelpand. Met een kinderwagen of rollator zou er helemaal geen ruimte zijn, ook al omdat er ook regelmatig fietsen bij staan. Er is elders in de straat geen parkeerplek voor terug gekomen, terwijl daar wel meer ruimte is. Onlangs is er door particulier initiatief parkeerruimte gecreëerd aan de Beltrumsestraat-Walstraat om de parkeerdruk te ontlasten. Dit maakt al wel duidelijk dat de parkeerdruk hoog is. Het verdwijnen van een openbare parkeerplaats valt daarmee niet te rijmen. Welke mogelijkheden ziet het college om parkeerplaatsen in de Beltrumsestraat beter te benutten en ziet het college ook mogelijkheden om parkeerplaatsen ter hoogte van Bakker Nales richting de Markt te creëren? Dit te meer, omdat hier in het verleden ook parkeerplaatsen waren”, zo zegt de VVD’er.

Op verzoek van de ondernemer
De bewuste parkeerplaats is verwijderd op verzoek van de ondernemer zelf”, legt wethouder Karel Bonsen uit. “Er waren grote problemen met de bereikbaarheid van zijn zaak, klanten konden regelmatig pas na veel moeite de deur bereiken. Parkeerplaatsen creëren zou weer extra overlast geven voor ondernemers, dat is dus geen optie. De wens is groot maar dan niet voor eigen deur of etalage. De ruimte in de Beltrumsestraat is beperkt. Er is een onderzoek gaande naar verkeer in Groenlo. Bij de evaluatie zal ook het verzoek tot extra parkeermogelijkheden in de Beltrumsestraat worden meegenomen.”