Jan Schut in het midden met rechts op de foto het VSVG-bestuur en links de vrijwilligers(woensdag) groep van S.V. Grol. Foto: Theo Huijskes
Jan Schut in het midden met rechts op de foto het VSVG-bestuur en links de vrijwilligers(woensdag) groep van S.V. Grol. Foto: Theo Huijskes Foto:

Sportpark Den Elshof uitgebreid met 't Schuthoes

Afronding VSVG-jubileum-cadeau voor 100-jarige S.V. Grol

Door Theo Huijskes

GROENLO - Op het toch al rijk en dientengevolge professioneel uitgeruste sportpark Den Elshof van de sportvereniging Grol vond afgelopen zaterdag de officiële opening plaats van 't Schuthoes. Het betreft hier een fonkelnieuwe opbergruimte voor alle onderdelen van de beregeningsinstallatie, alsmede zaken die hebben te maken met het ook op het park aanwezige beachveld. De financiering is met name mogelijk gemaakt dankzij een cheque ter waarde van vierduizend euro van de VSVG (Vrienden van de Sportvereniging Grol), aangeboden bij het 100-jarig bestaan van de Groenlose voetbalclub.

En 'de Grol' zou 'de Grol' niet zijn wanneer deze aangelegenheid niet gepaard zou gaan met een lichtelijk officieel en feestelijk tintje. Zo was niet alleen het bestuur van de VSVG (bekend van onder andere de voorjaars- en najaars- fancy fair), maar ook de vrijwilligers(woensdag)groep van S.V. Grol van de partij bij de officiële oplevering c.q. opening van het nieuwe gebouwtje. Omdat het gebouwtje is vernoemd naar Jan Schut, was het laatstgenoemde die in de vorm van de onthulling van het naambordje 't Schuthoes de officiële opening mocht verrichten. Jan Schut, in het jubileumjaar van Grol benoemd tot 'Verenigingsman van het jaar', heeft vanaf de oprichting in 1989 en dat vervolgens gedurende bijna dertig jaar deel uitgemaakt van het VSVG-bestuur. Een en ander in eerste instantie als secretaris en vervolgens als secretaris/penningmeester.

VSVG-voorzitter Geert Jan Stokkers, die in zijn toespraakje melding maakte van het gegeven dat Schut binnen deze Grol-geleding voorheen reeds is benoemd tot Erelid en Ere- secretaris/penningmeester, had met name lovende woorden voor de vrijwilligersgroep, die het gebouwtje met hun eigen vakbekwame leden hebben gerealiseerd. "Een fraaie aanwinst voor de voetbalclub Grol, waar wij met ons allen weer bijzonder trots op kunnen zijn."

Ook Cor Migchielsen, eerste aanspreekpunt van de vrijwilligersgroep, toonde zich een tevreden leider. "Hier kan de Grol en dus ook wij weer mee vooruit. Dat wij deze uitbreiding als groep helemaal zelf hebben kunnen verwezenlijken, heeft ons doen besluiten om naast de vierduizend euro van de VSVG het vervolgens nog tekortkomende bedrag van 600 euro uit onze eigen 'vrijwilligerskas' bij te passen."