Foto: PR Hopdonder
Foto: PR Hopdonder Foto:

Najaarseditie speciaalbier evenement
'Hopdonder' in Oude Calixtuskerk

'We hebben unieke bieren die je niet snel ergens anders kan vinden'

Door Henri Walterbos

GROENLO - "Het najaar is toch bij uitstek het jaargetijde van speciale biertjes, vandaar dat we ervoor gekozen hebben Hopdonder nog maar één keer per jaar te organiseren. In het najaar." Aan het woord Niek Lansink, van District East Events, die zich opmaakt voor de derde editie alweer van dit speciaal bier-evenement in de Oude Calixtuskerk, aan de Markt in Groenlo. Zaterdag 16 november zal het gezellig toeven zijn in de kerk met liefst 80 soorten speciaal bier. Allen doordacht uitgezocht. "Dat is een heel werk, maar we hebben ons bij laten staan door Grolsch, De Klok en Jan's Wijn-, Whisky- en Bierspecialiteiten."

Bier uit eigen streek
Vanzelfsprekend zijn er ook bijzondere biertjes uit eigen streek verkrijgbaar. "Uiteraard kwaliteitsbieren van Brouwersnös en Grolsch, maar ook 'Onzen Bennie' van de Bourgondische Broeders uit Lichtenvoorde dat door Biergenietschap Nunc Est Bibendum uit Groenlo is uitgekozen tot lekkerste speciaalbiertje van de Achterhoek 2019, als opvolger van Willemken van Brouwersnös," weet Lansink.

Het grootste deel van de bijna 80 soorten wordt geschonken vanuit de fles, een stuk of zes van de tap. "We willen dat de mensen zoveel mogelijk kunnen proeven. Er is een grote diversiteit. Ook buitenlandse bieren. Je hebt voor de hand liggende bieren die we serveren, maar ook zeer unieke bieren die je niet snel ergens anders kan vinden. Je wilt de speciaalbierliefhebbers, die vooral 's middags komen, echt iets bieden. Speciale aanbieding is het Najaarskratje, voor 6 munten, met 4 verschillenden bieren in flesjes."

'Voor de

dames is er

een speciale

actie'

Ook aan de dames wordt uiteraard gedacht, want niet elke dame is een bierliefhebster. "Voor de dames is er een speciale actie," laat Niek weten. "Als een dame een kaartje koopt, kan er een andere dame gratis mee naar binnen. Ze moeten dan wel gezamenlijk binnen komen. Tevens zal er een selectie van lekkere wijnen zijn."

Muziek
Hopdonder duurt van 13.30 tot 01.00 uur. Tot 19.00 uur is de entree gratis. De muzikale noot wordt tijdens het evenement 's middags verzorgd door The Scrolling Phones (Dorus Wolters en Luuk Penterman), 's avonds door Don't Shoot uit Groenlo. "'s Avonds mag het dak er wel weer af gaan," lacht Niek. Tussendoor gezellige 80's &'90's muziek door DJ Jeroen. De catering en de hapjes worden gedurende het evenement door de organisatie zelf verzorgd. Overdag zal er voldoende zitgelegenheid zijn. Het monumentale gebouw zal van binnen geheel in stijl aangekleed worden met onder meer mooie, gezellige bars.

Kaartverkoop
Tot 19.00 uur is er gratis entree. Kaarten voor de avond kosten 9 euro 95 exclusief service fee, in de voorverkoop (de avond zelf 10 euro) en zijn zowel online als ook bij Jan's verkrijgbaar. Meer info: Facebook Hopdonder.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding