Zes Tröntjes strijden om Knunnekescampagnelied

Vervolg van de voorpagina

Vanaf 20.00 uur zullen zes Grolse Tröntjes onderling uitmaken welk nummer het Knunnekescampagnelied wordt voor de komende periode, wie dus met de Chris Muetstege-bokaal aan de haal gaat, en welk nummer de Tom Smits Muzieknoot wint, de prijs voor een op de een of andere manier bijzonder nummer. "De inzendingen zijn wederom zeer divers. Allerhande stijlen komen voorbij. Allen luid meezingbaar," vertelt muzikaal leider van de Tröntjesband Tim Ebbers. "Alles kan en mag, mits het maar aan de criteria 'originele muziek' en een 'dialecttekst over Grolle, de Grolse carnaval en de Grollenaren in de breedste zin van het woord', voldoet," vult mede-organisator Henri Walterbos aan.

Grols dancenummer
Zowel bandleden, componisten als schrijvers die steeds bij de repetities bij Kras aanwezig zijn voor een optimale voorbereiding, zijn enthousiast over alle nummers. Dit jaar onder de liedjes ook het eerste heuse originele Grolse carnavaldance-nummer. "Zeer toegankelijk en melodieus. Erg leuk gedaan," vindt Patrick Pos. "We riepen twee jaar geleden op een keer een dancenummer in te sturen. Niet dat we die kant op willen gaan, geenszins, maar het leek ons leuk dat er tussen al die carnavalshakkietakkiebrei tijdens de carnaval, op plekken waar veel jongeren samenkomen, ook een origineel Grols nummer voorbijkomt. Dat is bijzonder goed gelukt. Rob Steuber heeft het gemaakt. Hij had geen tekst, toen heeft Wally vanuit de organisatie dat verzorgd. Wij helpen iedereen die hulp nodig heeft, zoals iedereen elkaar helpt en ideetjes aandraagt. Het is een knallend geheel geworden. Ook de Tröntjesband doet mee. Zangeres in het nummer is Michelle Rotink." "Dat dancenummer is hartstikke leuk. Ok veur ons olden. Zeker met een paar biertjes op," lacht Peter Wekking, ook dit jaar weer deelnemer aan Tröntjesfestival. "Ik vind het ieder jaar weer knap dat er zes liedjes zijn, zeer divers. Als ik zie hoeveel werk de organisatie en de band er mee heeft. Petje af." "En de sfeer is super onder en met elkaar," vult medeorganisator en bassist van de Tröntjesband Christof Elsinghorst aan.
De vakjury, bestaande uit Eric van den Berg (Omroep Gelderland), Kyra Broshuis (Groenlose Gids/Elna) en Ton Tijdink (journalist, gitarist Don't Shoot, 2x winnaar Chris Muetstegebokaal) bepaalt voor 50 procent de winnaar. De publieksjury, bestaande uit diverse aangeschreven geledingen uit de Grolse gemeenschap de andere 50 procent. Bij gelijke stand is de uitslag van de vakjury bepalend. Het is zeer de moeite waard om bij te zijn, maar de thuisblijvers kunnen alles meekrijgen door af te stemmen op Gelre FM dat het Tröntjesfestival live uitzendt vanaf 20.00 uur.

Deelnemers
'Veur 't altoar' (Tekst en muziek: Patrick Reesink, blaasarrangement: Hans Zwijnepoel), 'Altied wat' (Tekst: Peter Wekking, muziek: Peter Wekking/Tim Ebbers, blaasarrangementen: Sander Zweerink), 'As't woensdag is' (Tekst: Henri Walterbos, muziek: Tim Ebbers, blaasarrangementen: Pascal Roerdink), 'Op 't fietske' (Tekst en muziek: Patrick Pos, blaasarrangement: Hans Zwijnepoel), 'Carnaval in Grolle' (Muziek/arrangementen/mix: Rob Steuber, tekst: Henri Walterbos, zang: Michelle Rotink), 'Dree dage carnaval' (Tekst en muziek: Jan klein Gunnewiek en Nico Ressing, arrangementen: Marcel Loff).


www.knunnekes.nl

Facebook: Tröntjesfestival / De Knunnekes