Handbalmeiden Grol verslikken zich in Pacelli

GROENLO - Op deze vroege zondagochtend speelden de, al vijf wedstrijden ongeslagen, meiden van handbalvereniging Grol een uitwedstrijd tegen Pacelli. De meiden uit Zieuwent hebben pas twee wedstrijden gewonnen, maar worden niet onderschat door de meiden uit Groenlo. Doordat er vandaag enkele klasgenoten tegenover elkaar staan, weten ze dat er goede speelsters bij Pacelli te vinden zijn.

Dertig seconden na het beginsignaal weet Tara de bal al te onderscheppen en gaat snel in de tegenaanval. Fleur weet hiervan te profiteren en maakt het openingsdoelpunt vanuit de hoek. Tess scoort kort daarna vanaf de opbouw, 0-2. Een speelster van Pacelli met een krachtig schot, maakt de 1-2. Gelukkig staat Sanne goed te keepen en zorgt daarna voor drie reddingen achter elkaar. Lieke scoort doordat Britt haar mooi aanspeelt, HV Grol weet uit te lopen tot 5-9. Linda scoort een prachtig doelpunt vanaf de cirkel, aangespeeld door Manou. Ook Manou zelf knalt er vanaf het midden 1 in. De meiden spelen snel, slim en weten elkaar door veel te lopen, goed te vinden. De ruststand is 8-11.

De coaches geven in de rust aan dat de verdediging nog iets strakker moet, de meiden van Pacelli mogen te dichtbij komen waardoor ze makkelijk op doel kunnen schieten. De tweede helft begint Pacelli gelijk met een pittige verdediging. Hilde laat zich daar niet door afschrikken en gooit de bal hoog in de kruising. Het wedstrijdbeeld blijft hetzelfde als in de eerste helft, de meiden van Grol scoren, waarna Pacelli ook scoort. De voorsprong blijft telkens twee à drie doelpunten. Uitspelen, zou je zeggen. Maar met nog zo'n acht minuten te gaan begint de vermoeidheid toe te slaan. Pacelli loopt een snelle break-out nadat de bal door Grol op de lat was gegooid. Bij 16-17 scoort Karlie weer een mooie stuitbal vanuit de hoek, 16-18. Helaas worden de meiden iets slordiger, er is wat balverlies waar Pacelli van profiteert. Ze scoren in de laatste vier minuten drie keer. Grol heeft nog een kans met een break-out, deze gaat mis. Twee seconden na het eindsignaal scoort Grol nog, maar helaas, dit is net te laat om nog een punt mee naar Groenlo te kunnen nemen. Eindstand 19-18.

Uiteraard zijn de meiden teleurgesteld dat de overwinning de laatste minuten uit hun handen is geglipt, maar kunnen vol vertrouwen vooruit kijken naar de volgende wedstrijd tegen Angeren, zondag 24 november. Door zo te blijven samenspelen kunnen ze nog heel wat moois laten zien.

HG Grol met lege handen naar huis uit Geesteren

GROENLO - Zondag reisden de dames van handbalvereniging Grol naar het Overijsselse Geesteren om aldaar de strijd aan te binden met Stevo 2, een goed ingespeeld team dat bovenin de competitie meespeelt.

HV Grol had de les van de vorige wedstrijden geleerd en begon nu super geconcentreerd en fel aan de wedstrijd. Er ontstond een wedstrijd die in hoog tempo werd gespeeld door beide teams, hierbij hoefde het publiek en de meegereisde supporters zich geen moment te vervelen. Tot halverwege was het een gelijk opgaande wedstrijd, waar de meiden van HV Grol zelfs brutaal een 6-7 voorsprong namen. Stevo bleef ook in een hoog tempo spelen, draaide de rollen weer om en nam een 9-7 voorsprong door drie keer achtereen te scoren. Tot aan de rust speelde HV Grol goed mee, het rustsignaal klonk bij een stand van 12-10.

Alles was nog mogelijk en vol zelfvertrouwen en met een formidabele inzet gingen de dames van HV Grol de tweede helft in. Ze kwamen goed uit de startblokken en gingen langszij, 12-12. Het hoge tempo dat door beide teams werd gespeeld eiste ook z'n tol doordat er slordigheden in het spel van beide teams kwamen. Tot ongeveer tien minuten voor tijd stond er een stand van 18-17 op het scorebord, en de spanning was te snijden wie het voortouw zou nemen en de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Stevo scoorde drie keer, 21-17, en het was jammer dat HV Grol in deze fase zelf de gecreëerde kansen niet wist om te zetten in doelpunten. Hierdoor miste HV Grol de aansluiting. Stevo was geraffineerd genoeg om de wedstrijd niet meer uit handen te geven en won uiteindelijk toch geflatteerd met 24-18. De meiden van HV Grol keerden zonder punten huiswaarts, maar kunnen terugzien op een goed gespeelde wedstrijd en misten in een belangrijke fase net de aansluiting. Het harde werken werd niet beloond, maar met deze inzet gaan ze zich met vertrouwen voorbereiden op de thuiswedstrijd van volgende week zaterdag om 20.10 uur in sporthal Den Elshof tegen het team van de Lutte.