Grol-badmintonners boeken een zege tegen het Hengelose Elo United. Foto: PR
Grol-badmintonners boeken een zege tegen het Hengelose Elo United. Foto: PR Foto:

Badmintonvereniging Grol wint in Hengelo

GROENLO - Badmintonvereniging Grol speelde zondag 17 november tegen Elo United in Hengelo. Het team bestaat uit Dennis, Edo, Anke en daarnaast spelen wisselend drie dames uit Borculo, een dame of inval-heren uit Eibergen mee. De Grollenaren trainen dit seizoen samen met de badmintonverenigingen uit Eibergen, Borculo en Neede. Dit omdat verenigingen kleiner worden en het lastig is om een trainer te vinden.

Rianne, die al bijna alle wedstrijden heeft meegespeeld werd opgehaald door Dennis. Anke en Edo reden samen en zoals al vaker is voorgekomen stonden ze in de verkeerde sporthal in Hengelo. Nadat ze uiteindelijk - vijf minuten te laat - de goede sporthal gevonden hadden begonnen Anke en Rianne aan de damesdubbel. Deze werd desondanks ruim gewonnen.
Dennis startte met zijn enkel en won deze in een derde set. Hierna was Anke aan de beurt met haar enkel, die het punt aan de tegenstander liet. Rianne pakte de winst in haar enkel in twee sets. Rianne en Edo speelden de mix; in een spannende derde set trokken ze partij naar zich toe, 21-19, 19-21 en 20-22. De winst was voor Groenlo. Dennis en Anke verloren de mix. Jammer, vooral de tweede set speelden ze lekker en hadden veel rally's. Een derde set hadden ze graag nog gespeeld.
Edo verloor hierna zijn enkel, maar de herendubbel werd opnieuw in een spannende wedstrijd door Grol gewonnen, met 21-19, 22-24 en 15-21.
De eindscore was 3-5, winst dus voor BV Grol. Volgende wedstrijd spelen de Groenlose badmintonners uit, op maandag 25 november tegen Shuttle-up.