Handbaldames Grol dolblij met nipte zege

GROENLO - De dames van handbalvereniging Grol speelden zaterdagavond tegen het iets hoger op de ranglijst geplaatste SV De Lutte. De Grolse handbalsters boekten een even belangrijke als zwaarbevochten zege: 16-15.

Na het goede spel van de laatste weken tegen teams die de bovenste plaatsen bezetten in de eerste klasse, komen nu de teams waarin de meiden het goede spel om kunnen zetten in winst. Zaterdag begon het Groenlose team vol zelfvertrouwen en energie aan de wedstrijd tegen de gasten uit De Lutte. De eerste helft ging gelijk op en het was stuivertje wisselen wat de stand betreft. Bij beide teams stonden goede keepsters (Nikki bij de thuisploeg) in het doel die heel wat zeker lijkende doelpogingen uit hun doel ranselden. Bij het rustsignaal stond er 9-8 in het voordeel van HV Grol op het scorebord.

Alles was nog mogelijk dus, de dames moesten zorgen dat de concentratie aanwezig bleef. Bovendien was het advies om aanvallend met meer dreiging richting doel te spelen. In het begin van de tweede helft had HV Grol het lastig in de aanval en wist niet te scoren, dat deed SV de Lutte wel vier keer en boog zo de stand om in 9-12. Op tijd kwam de beleving in de aanval terug bij HV Grol en verdedigend stond er een 'Grolse vesting' (De Lutte zou nog maar drie keer scoren in het verdere verloop). Hierdoor en door een enorme vechtlust kwam HV Grol weer langszij, 13-13. Het rook meer en wilde meer, terwijl ook de tegenstander voor de winst speelde.

Door het hoge tempo van beide teams werd er risico genomen en daardoor slopen er ook fouten in het spel aan beide kanten. De spanning was om te snijden, de meiden van HV Grol wisten zich naar een 16-14 voorsprong te spelen. De slotfase was meer spannend dan fraai maar vooral verdedigend stond HV Grol goed en vocht voor wat het waard was. Bij een stand van 16-15 was er nog een geweldige redding van Nikki, waarna de laatste 20 seconden werden uitgespeeld door HV Grol.

Na het laatste fluitsignaal was er opluchting (vooral bij de begeleiding, maar zeker ook bij het fanatieke publiek) en dolblij verlieten de dames het veld met twee verdiende en belangrijke punten in de tas. Volgende week zondag weer een belangrijke wedstrijd, in Deurningen tegen DSVD 3.

Meiden Grol D1 halen doelstelling
Zondag speelden de meiden van handbalvereniging Grol D1 tegen de meiden en jongens van Erix D2. Deze teams hadden nog niet eerder tegen elkaar gespeeld, dus gingen ze de wedstrijd in met de verwachting dat er hard gewerkt moest worden. De meiden hebben een doelstelling voor elke wedstrijd, dat is acht doelpunten maken. Deze wedstrijd slaagden die doelstelling ruimschoots: 25-8.

Erix begon de wedstrijd met de bal uit, maar er werd geen doelpunt gemaakt. De eerste aanval van Grol was gelijk raak met het openingsdoelpunt van Femke. Al snel werd het 1-1, waarna Robine gelukkig het tweede Grolse doelpunt maakte en weer voor stonden. De verdediging van HV Grol stond erg goed, er kwamen geen spelers van Erix door.

Bij Grol maakten Nikki en Jolien ook nog een paar doelpunten en werd het 5-1. Erix gooide wel een aantal keer op het doel, maar de keepster van HV Grol, Karlijn, hield ze er meestal goed uit. Toch scoorde Erix zo nu een dan en werd het 5-2. Grol maakte nog een paar doelpunten, waaronder door Isis en Elize. Ook Erix scoorde nog twee keer waardoor de ruststand 10-4 werd.

In de rust werd de tactiek nog even besproken. De doelstelling, acht doelpunten per wedstrijd, werd voor deze wedstrijd even bijgesteld. De nieuwe doelstelling werd 8 doelpunten per speelhelft. De meiden gingen met een goed gevoel de tweede helft in. Elize opende na de hervatting gelijk met een treffer (11-4). De tegenstanders hadden moeite om door de goede verdediging van Grol te komen. Er werd goed overlegd in de verdediging van Grol, Erix kwam er niet doorheen.

De tegenstanders wisselden nog een keer van keeper door een blessure, maar dat maakte voor Grol niet uit. Lilou en Suus onderschepten een paar maal de bal, waardoor Jolien en Femke nog een paar doelpunten konden maken. Ook Elize, Robine en Nikki scoorden nog een paar keer mooi. De meiden leken bijna niet moe te krijgen.

De ook na de pauze super goed keepende Karlijn liet er nog maar vier door. Erix maakte wel het laatste doelpunt van het duel en bepaalde de eindstand op 25-8. De uitslag was boven verwachting en de Groenlose meiden waren super blij.