De eigenaren Rens van der Veen en Jenny Zu van restaurant Grand Plaza openen de Grand Plaza Arena. Foto: Han te Hennepe.
De eigenaren Rens van der Veen en Jenny Zu van restaurant Grand Plaza openen de Grand Plaza Arena. Foto: Han te Hennepe. Foto:

Schrijfactie Amnesty International

Tanzania: journalist opgepakt om mond te snoeren.

Zes agenten in burger pakten de gerespecteerde journalist Erick Kabendera op 29 juli thuis op. Zonder opgaaf van reden. Vermoedelijk zit hij vast omdat hij onderzoek doet naar de mensenrechtensituatie in Tanzania en daarover bericht in binnen- en buitenland.

Persvrijheid onder druk
Kabendera is inmiddels aangeklaagd voor het leiden van georganiseerde misdaad, belastingontduiking en geldwitwasserij. Dit zijn verzonnen aanklachten. Sinds in 2015 John Magufuli president werd van Tanzania, wordt de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid er meer en meer aan banden gelegd. Journalisten die kritiek uiten op het beleid van de Tanzaniaanse overheid en hoe die met mensenrechten omspringt, worden opgepakt en lastiggevallen.

Gezondheid gaat achteruit
Sinds zijn arrestatie gaat het slechter met de gezondheid van Kabendera. Hij heeft ademhalingsproblemen en een van zijn benen is verlamd. Hij wordt hiervoor behandeld.

Draag uw steentje bij. Met één handtekening kunt u al bijdragen aan een betere wereld. Zet uw handtekening onder de petitie die ligt in de wereldwinkel en de bibliotheek in Aalten, of wordt schrijfabonnee.

Voor meer informatie over o.a de schrijfactie kunt u contact opnemen met: Amnesty Aalten/ Oost Gelre: amnestyaaltenoostgelre@gmail.com
Ook op twitter: Amnesty Aalten en facebook: Amnesty Aalten Oost Gelre.


Opening van Grand Plaza Arena

EIBERGEN – Op het sportcomplex van FC Eibergen is afgelopen zondag de Grand Plaza Arena geopend. De Grand Plaza Arena wordt voor de komende vijf jaar de naam van het pupillenveld van FC Eibergen.

Restaurant Grand Plaza is al jarenlang een sponsor van FC Eibergen en deze samenwerking wordt nu geïntensiveerd met de naamgeving van het pupillenveld. Het gehele veld is omzoomd met reclame-uitingen van Grand Plaza, waarin de drie pijlers van het restaurant benoemd worden: het all-inclusive arrangement, de Kids Plaza en - sinds kort - de e-chopper grand tour.
Naast de twee hoofdsponsors, Jumbo Eibergen en Bouwbedrijf Penterman, is Grand Plaza de derde grote sponsor voor FC Eibergen. Voorafgaande aan het competitieduel FC Eibergen tegen Victoria'28 werd in de bestuurskamer het contract ondertekend door Wilfried Schilderinck (voorzitter FC Eibergen), Rens van der Veen en Jenny Hu (eigenaren Grand Plaza). Vervolgens werd het veld officieel geopend, waarbij er een erehaag werd gevormd door de spelers van het eerste mannen- als eerste vrouwenteam van FC Eibergen.