Henny Abbink (links) overhandigt Hein Migchelbrink de nieuwe, inmiddels negende cd van De Grolse Hofzangers. Foto: Theo Huijskes
Henny Abbink (links) overhandigt Hein Migchelbrink de nieuwe, inmiddels negende cd van De Grolse Hofzangers. Foto: Theo Huijskes Foto:

De Grolse Hofzangers presenteren nieuwe CD

'A'j denkt an oe leaven' is andermaal een voltreffer

Door Theo Huijskes

GROENLO - De Grolse Hofzangers, niet alleen in Groenlo maar in de gehele Achterhoekse en Twentse regio bekend als een populaire vriendenzanggroep, heeft afgelopen zondag haar negende cd gepresenteerd. Dit feestelijk ingekleurde gebeuren vond plaats in het inmiddels bekende horeca-etablissement Brouwersnös in Groenlo.

De zanggroep De Grolse Hofzangers, min of meer voortgekomen uit de plaatselijke zangvereniging Inter Nos en het destijds bestaande Hofkoor van carnavalsvereniging De Knunnekes, is opgericht in 1982. Het uit vijftien zangers bestaande koor met assistentie van muzikaal leider Jolanda ten Elshof, verzorgt optredens niet alleen in Groenlo maar ook daarbuiten in de regio en zelfs ver daarbuiten. De leden van het koor komen naast Groenlo uit diverse omliggende plaatsen, zoals Eibergen en Neede. De sympathie dan wel support voor het koor heeft in de afgelopen 37 jaar geleid tot het op de markt brengen van een achttal cd's. En daaraan werd afgelopen zondag het negende schijfje toegevoegd met de titel 'A'j denkt an oe leaven'.

Geet de Zunne
Werd destijds, en dat in de jaren negentig, de eerste cd met de titel 'Geet de Zunne' opgedragen aan burgemeester Corrie van Zon-Langeaar van toen de gemeente Groenlo, daarna volgden tot afgelopen zondag successievelijk cd's met de titels 'Mag t'r best wêzen', 'De derde', 'Mien Parel', 'Harfst', 'Gevoelens', '20 jaar De Grolse Hofzangers' en 'Vrolijk kerstfeest'. De negende cd werd afgelopen zondag door algemeen leider Henny Abbink van De Grolse Hofzangers overhandigd aan Hein Migchelbrink van destijds het orkest The Spitfires, die de tekst en muziek heeft aangereikt voor het hoofdnummer op de nieuwe cd 'A'j denkt an oe leaven'. Een en ander ging vanzelfsprekend gepaard met een gezellig concert, waarbij niet alleen de nummers van de nieuwe cd, maar ook oude, voornamelijk populaire nummers van en door het koor ten gehore werden gebracht.