Luc Berentsen van Grol scoorde een hattrick tegen RSC. Foto: Theo Huijskes
Luc Berentsen van Grol scoorde een hattrick tegen RSC. Foto: Theo Huijskes Foto:

Grol ontsnapt aan puntverlies tegen hekkensluiter

GROENLO - De hoofdmacht van Grol heeft een zwaarbevochten 4-3 overwinning behaald op hekkensluiter RSC uit het Twentse Rossum. Mede daardoor gaat de equipe van trainer/coach Sander Hoopman in de klasse 3A van de KNVB aan de leiding met 24 punten uit 9 wedstrijden met daarbij de doelcijfers 29 voor en 12 tegen. Tegen de stugge, hardwerkende Rossumse ploeg van oefenmeester Noël Spijker moest Grol het onderste uit de kan halen om de winst naar zich toe te trekken.

Door Theo Huijskes

Het gevolg hiervan was een spektakelstuk vol spanning, sensatie, blunders, hoogstandjes, overbodige overtredingen met als gevolg zes gele kaarten en een rode kaart met aan het eind een zwaar teleurgestelde formatie van RSC en een dolgelukkige formatie van Grol. Waaronder Luc Berentsen, die drie doelpunten liet aantekenen.

Mogelijk pakte Grol het aanvankelijk tegen de ploeg uit het dorp Rossum, dat circa 2.300 inwoners telt, te licht op. Maar de Groenloërs verdienden wel de credit voor het in de tweede helft in een stief kwartiertje ombuigen van de 1-2 achterstand naar een 4-2 voorsprong.

RSC had na tien minuten spelen in de eerste helft via Peter Hobbelink een verrassende 0-1 voorsprong genomen, na slordigheden van de Grol-achterhoede inclusief goalie Wessel Baarslag. Grol reageerde met een offensief, dat bij een beetje meer geluk doelpunten had kunnen opleveren van met name Mart Zieverink en Luc Berentsen. Naast deze doelrijpe kansen kwamen ook diverse passes en voorzetten niet aan. Desalniettemin kwam de gelijkmaker nog in de eerste helft tot stand. Een grove overtreding van Peter Hobbelink van RSC resulteerde in een strafschop voor Grol, die door Luc Berentsen feilloos werd ingeschoten. In het tweede bedrijf van dit niet hoogstaande, maar wel enerverende duel was het RSC dat via Kas van Benthem een 1-2 voorsprong nam. Voor Grol het signaal om extra gas te geven. Dit resulteerde in doelpunten van respectievelijk Luc Berentsen (2x) en Wouter Rexwinkel in een 4-2 voorsprong. Biek Bossink zorgde namens RSC voor het slotakkoord: 4-3. Er waren gele kaarten voor Roel Brinks, Michel Kamphuis, Thomas Porskamp en Luc Berentsen van Grol en Peter Hobbelink en Bram Nijhuis van RSC. Een rode kaart was er voor Patrick Leferink van RSC.

Zondag 1 december speelt Grol 1 om 14.00 uur in Saasveld een uitwedstrijd tegen Saasveldia 1 en vervolgens staat voor zondag 8 december weer een thuiswedstrijd op het programma (aanvang 14.30 uur tegen De Tukkers uit Albergen op sportpark Den Elshof in Groenlo).