De deelnemers aan het ONK kyokushin karate. Van links naar rechts: Bart Overkamp, Julian Peszynski, Puck Nijhuis, Wisit Platter, Laura Ampting en Thomas Vos. Foto: Mu-Chin Groenlo
De deelnemers aan het ONK kyokushin karate. Van links naar rechts: Bart Overkamp, Julian Peszynski, Puck Nijhuis, Wisit Platter, Laura Ampting en Thomas Vos. Foto: Mu-Chin Groenlo Foto:

Mu-Chin succesvol op ONK kyokushin karate

GROENLO - Twee weken geleden was de beginnende jeugd van Mu-Chin Groenlo al erg succesvol in Rosmalen. Afgelopen zaterdag 23 november 2019 was het de beurt aan de meer ervaren jeugd van Mu-Chin Groenlo en werd door Laura Ampting, Puck Nijhuis, Julian Peszynski en Wisit Platter deelgenomen aan het Open Nederlands Kampioenschap kyokushin karate voor de jeugd en junioren. En ook hier was de Grolse delegatie succesvol met maar liefst vijf prachtige prijzen.

Ongeveer 200 deelnemers uit Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Polen en Israël namen deel aan dit toernooi in Sommelsdijk (Zuid Holland). Tijdens dit toernooi werd in verschillende categorieën gestreden om de titel Open Nederlands Kampioen op de onderdelen kata en kumite. Aan het onderdeel kata, het uitbeelden van een schijngevecht tegen meerdere tegenstanders (een soort karate choreografie), namen Puck Nijhuis en Wisit Platter met succes deel. De uitvoering van hun kata's was zowel qua techniek als performance een genot om naar te kijken. De prestaties op dit onderdeel resulteerden dan ook in een geweldig resultaat; Puck Nijhuis werd Nederlands Kampioen kata bij de meisjes en Wisit Platter werd tweede bij de jongens.

Aan het onderdeel kumite, het daadwerkelijke gevecht met een tegenstander, namen alle vier deelnemers van Mu-Chin Groenlo deel. Elk in hun eigen categorie met betrekking tot geslacht, leeftijd en gewicht. Het niveau van alle partijen was, mede door de aanwezigheid van verschillende nationale en internationale toppers, erg hoog. De Grolse kanjers moesten dus flink aan de bak op de tatami maar wisten ook op dit onderdeel een mooi resultaat neer te zetten. Wisit werd ook hier tweede en Laura en Julian werden derde. Puck moest in haar partij tegen de regerend Europees Kampioen helaas wegens een blessure haar toernooi staken maar kan zeker ook terug kijken op een knappe prestatie.