Grolse meiden winnen afgetekend (19-9) van Duiven

GROENLO - De meiden van handbalvereniging Grol D1-jeugd hebben zondag 19-9 gewonnen van de leeftijdsgenoten uit Duiven.

De meiden van Grol D1-jeugd hadden nog niet eerder tegen deze tegenstander gespeeld. Wel is er naar de uitslagen gekeken en werd er verwacht dat Duiven ongeveer hetzelfde niveau heeft als de meiden uit Groenlo. HV Grol stond op de zevende plek en Duiven op de vijfde, er was dus zeker een kans om te winnen. Met deze verwachting liepen de meiden het veld op. Helaas was Femke geblesseerd, maar ze kwam het team wel aanmoedigen. Gelukkig kon Guusje van de D2 de meiden van de D1 versterking bieden. De doelstelling voor deze wedstrijd was, zoals gewoonlijk, acht doelpunten maken.

De wedstrijd begon gelijk met een mooi openingsdoelpunt van Jolien waardoor het 1-0 stond voor HV Grol. Snel daarna kwam het eerste tegendoelpunt die de score weer gelijk trok. Gelukkig stond Elize helemaal vrij en scoorde een doelpunt voor HV Grol, Nikki maakte er ook nog 2. De meiden van HV Grol stonden op een mooie 4-1 voorsprong. De wedstrijd was zeker spannend, want de tegenstanders hadden nog een aantal kansen, maar deze gingen naast of werden er erg goed gestopt door de keepster Karlijn. Toch maakte Duiven nog een doelpunt: 4-2. De meiden van HV Grol speelden goed samen, stonden vaak vrij in de aanval en daardoor konden er nog twee doelpunten worden gemaakt door Jolien. Isis had wat minder geluk toen haar inzet vanuit vrije positie door de keeper van Duiven werd tegengehouden. De tegenstanders kwamen nog even heel dichtbij door een aantal treffers. De stand was zo 6-4 en Grol vond het weer haar beurt. Dit lukte ook. De verdediging van HV Grol stond bovendien goed en de spelers van Duiven konden niet door de verdediging heen. De bal werd een aantal keer onderschept en snel naar voren gegooid. Hier liep al een aantal meiden van de thuisploeg en er konden er een paar mooie doelpunten worden gemaakt. Daarna kwam het harde schot van Robine, maar helaas zag de keeper deze aankomen en hield ze de bal tegen.
De ruststand was 11-5 voor HV Grol. In de rust hoeft er niet veel besproken te worden; doorgaan zoals het gaat, dan moet het goed komen. Ook al ging het keepen heel goed, er werd wel even gewisseld. Karlijn ging het veld in en Elize mocht keepen.

De tweede helft begon met een prachtig doelpunt van Nikki, waardoor het meteen 12-5 stond. Er was bijna niet door de verdediging heen te komen. Robine, Isis en Jolien waren een goed middenblok en Nikki, Lilou en Guusje waren goed de bal aan het onderscheppen. De meiden van Grol begonnen wel moe te worden en moesten wat vaker gewisseld worden. Elize deed het goed op doel en hield erg veel ballen tegen. Ook werden door het snelle aangooien van Elize nog een paar mooie breaks gelopen door de Grolse ploeg. In de aanval stonden Lilou en Karlijn vaak vrij en ook Suus kreeg nog een vrije kans. Het leek erop dat haar schot een doelpunt zou opleveren, maar helaas voor haar zat de keeper er nog net bij. Even daarna overkwam Guusje hetzelfde. Maar de meiden van Grol hebben hard gevochten en bleven buiten bereik van de Duivense opponent. De eindstand werd 19-9.