Het Vestingstadorkest van Muziekvereniging Groenlo o.l.v. Marcel Loff tijdens het eind 2018 georganiseerde Winteravondconcert. Foto: Theo Huijskes
Het Vestingstadorkest van Muziekvereniging Groenlo o.l.v. Marcel Loff tijdens het eind 2018 georganiseerde Winteravondconcert. Foto: Theo Huijskes Foto:

Kerstconcert Muziekvereniging Groenlo

Samen met Second Edition in Calixtus-basiliek

Door Theo Huijskes

GROENLO - Bij de vele kerstconcerten in niet alleen Groenlo, maar in de gehele regio, wil Muziekvereniging Groenlo niet achterblijven. Het muziekgezelschap onder leiding van dirigent Marcel Loff uit Oldenzaal verzorgt op zaterdag 21 december een gevarieerd kerstconcert in de Grolse Calixtusbasiliek. Medewerking aan dit concert wordt verleend door onder andere het koor Second Edition. Naast de nodige zang wordt het concert ook gevuld met passende muziek en het vertellen van verhalen.

Met circa 110 leden, de bijzonder actieve jeugdafdelingen meegeteld, is Muziekvereniging Groenlo de grootste vereniging in haar soort binnen de gemeente Oost Gelre. Onder aanvoering van een enthousiast bestuur met daarin onder andere voorzitter Frank Raben en algemeen bestuurslid Jan Klein Gunnewiek, is men bezig om de vereniging doorlopend, en dat letterlijk en figuurlijk, nieuwe impulsen in te blazen.

Beide bestuursleden zijn ook de grote inspirators van het dit jaar te houden kerstconcert. Op een maandagavond na de wekelijkse repetitie praten beide heren honderduit over het wel en wee van hun vereniging, die een jaar geleden aan het grote A-orkest de toepasselijk naam Vestingstad-orkest gaf. "Een naam die helemaal op zijn plaats is wanneer je de grootste muziekvereniging van Oost Gelre bent", aldus Frank en Jan.

Over het komende kerstconcert zijn beide heren heel duidelijk. "Wij verwachten geen bomvolle basiliek, maar hopen van de zijde van onze leden en hun aanhang, alsmede familie, donateurs, sponsoren en andere sympathisanten toch een goede opkomst met een redelijk goed gevulde basiliek als gevolg. Wij hebben er in ieder geval alles aan gedaan om met een gevarieerd programma voor de dag te komen. Naast ons eigen Vestingstad-orkest onder leiding van de altijd bevlogen en betrokken zijnde dirigent Marcel Loff, hebben wij met de deelname van het koor Second Edition een waardevolle, bovendien gevarieerde aanvulling van het concert bewerkstelligd. Daarnaast zullen Tim Ebbers en Niek Giezen zorgen voor afzonderlijke muzikale inbreng, waarbij eerstgenoemde met gebruikmaking van de titel 'Night before Chrismas' tevens zal optreden als 'Verhalenverteller'."

Het kerstconcert vindt plaats op zaterdag 22 december in de Calixtusbasiliek van Groenlo, aanvang 20.00 uur en inloop 19.30 uur. De entree bedraagt € 7,50, waarbij koffie of thee is inbegrepen. Kaarten zijn tevens in voorverkoop verkrijgbaar bij Slijterij Antonius in de Beltrumsestraat in Groenlo.