Grolse winst op Stormvogels Sinterklaascadeautje

GROENLO - De handbalsters van HV Grol hebben afgelopen weekend in Haaksbergen de zeer belangrijke wedstrijd tegen met Stormvogels gewonnen, met 29-27.

In het eerste gedeelte van de eerste helft moest HV Grol wennen aan de beweeglijke aanvalsters van Stormvogels en hun cirkelspeelster. De meiden van HV Grol keken halverwege de eerste helft tegen een achterstand van 5-3 en 6-4 aan. Verdedigend kreeg Grol meer vat op de aanvalsters, terwijl aanvallend fris en vrijuit werd gespeeld en er hierdoor fraaie doelpunten werden gescoord. De vrije ruimte door de open verdediging van Stormvogels, dat voor begin één punt meer had dan HV Grol, werd steeds vaker gevonden. Hiervan werd goed geprofiteerd; Grol kwam langszij met 6-6 en tot een stand van 10-10 was het een gelijk opgaande wedstrijd. De Grolse handbalvrouwen gingen steeds beter spelen, namen het initiatief en via goed spel speelden ze zich naar een 13-16 voorsprong wat tevens de ruststand was.
In de rust werd goed doorgenomen op tempo te blijven spelen, verdedigend een tandje erbij en nog strakker te verdedigen. Grol bleef aanvallend creatief spelen en de opbouwspeelsters benutten goed de vrije ruimte om hierdoor te kunnen scoren. Ook verdedigend hielden de gasten goed stand waar het kon en hierdoor bleef het vier doelpunten voorsprong houden, 16-20 en 19-23. Stormvogels gaf zich echter nog niet gewonnen en gooide alles in de strijd voor een beter resultaat. Hierdoor kwam het dichterbij tot een stand van 24-25. De jonkies van HV Grol hielden het hoofd koel en wisten aanvallend deze wedstrijd makkelijk tot scoren te komen. Twee fraaie treffers op rij en het stond weer 24-27 op het scorebord. Bij 25-28 voelde Grol dat een overwinning erin zat, maar handbal is niet eerder beslist dan bij het laatste fluitsignaal; in korte tijd kan het zomaar omdraaien. Dit gebeurde bijna, tot 27-28 vocht Stormvogels zich terug, maar gelukkig scoorde Silke namens de bezoekers in de laatste halve minuut de bevrijdende treffer 27-29.
Er is hard gewerkt, de handen waren meer dan vol in de verdediging en aanvallend lieten de Grolsen goed handbal zien, een goede teamprestatie. Hierdoor pakten de handbalsters dit Sinterklaascadeautje zelf uit en namen ze twee heel belangrijke maar dik verdiende punten mee naar huis.
Aanstaande zaterdag spelen de dames van HV Grol de laatste wedstrijd van 2019 thuis in sporthal den Elshof, tegen Olympia 2, vanaf 20.10 uur.

Grol E2
De wedstrijd Reehorst E1 tegen HV Grol E2 op eindigde in een 11-3 nederlaag. Reehorst maakte al gauw de 1-0. Daarna kreeg handbalvereniging Grol meerdere goals tegen, maar ze bleven hun eigen spel spelen. Het was lastig om door de verdediging van Reehorst heen te komen, maar de meiden bewogen veel en probeerden elkaar vrij te spelen. Daardoor kwam er een mooie kans voor Fenna. Helaas ging de bal er niet in. De keeper van Grol had een paar goede reddingen, waardoor Grol weer kon aanvallen. Er volgde een mooie goal van Lilli, de stand werd hierdoor 4-1. De meiden kregen nog een paar mooie kansen, maar de bal wilde er niet in. De ruststand was 6-1.
In de rust werden de meiden opgepept door de coach. De tweede helft gingen ze goed van start, Grol was sterker aan het verdedigen. Daardoor werd het moeilijker voor Reehorst om er doorheen te komen. Grol probeerde langs de verdediging te komen door schijnbewegingen te maken en er langs te stuiteren. Hierdoor kwamen er mooie aanvallen en goede kansen om op het doel te gooien. Uiteindelijk heeft dit 2 mooie doelpunten opgeleverd. De eindstand werd 11-3 geworden, na een leuke en sportieve wedstrijd.
Komende zondag speelt de E2 een thuiswedstrijd tegen HCW E2 vanaf 10.30 uur.