Jonkheer en Jonkvrouw op historisch nus gevangen

Vervolg van de voorpagina.

Door Henri Walterbos

"We zijn al een tijdje met de voorbereidingen bezig," vertelt Juul Schuurmans van de Benaderingscommissie. "Belangrijkste is natuurlijk de uitverkiezing van de nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw. Die hebben we inmiddels. Het was improviseren maar we hebben beiden op dezelfde plek op 't nus gevangen. Een historische plek."

"We hebben ze in het diepste geheim naar de ruimte van de Sociëteit Grolse Wanten weten te lokken, het voormalige Oldenhuis-terrein aan de Borculoseweg. Daar zijn we de Grolse Wanten zeer dankbaar voor, vooral omdat deze ruimte komende week dicht gaat. Op het terrein zal de slopershamer snel zijn werk doen, als voorbode van een geheel nieuwe wijk," vult eerste voorzitter Mohlin Walterbos aan. Tweede voorzitter Noud Huijskes keek er zijn ogen uit. "Wat een prachtige ruimte. We hebben er twee prachtige avonden gehad met de nieuwe hoogheden en hun ouders. De nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw konden beiden volledig uit hun dak gaan omdat niemand in de omgeving last had van het feestgedruis, want een feest dat was het beide keren. Grolse schlagers en Tröntjes, tot en met Snollebollekes klonken loeihard."

De komende weken zullen de Tönnekes op hun facebookpagina en instagrampagina aanwijzingen en hints geven die slaan op de nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw. "We weten dat er al flink gespeculeerd wordt," vertelt Noud. "Er zijn vriendengroepen die hun hele vriendengroep het vuur aan de schenen leggen om erachter te komen wie de nieuwe hoogheden zullen worden. Dat is mooi man. Een teken dat het leeft," weet ook Juul. "We zijn als voorzitters en benaderingscommissie enorm trots op de nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw," vult Mohlin aan. "Zo leuk om te merken dat ze superblij zijn dat ze zijn uitgekozen en dat ze al zo enthousiast zijn. Dat was vorig jaar met de huidige Jonkheer Mees van Schaik en Jonkvrouw Sterre Spiekker ook al zo. Zij hebben het fantastisch gedaan. Zij mogen nog genieten tot en met de Tönnekesavond."


Facebook: CV de Grolse Tönnekes

Instagram: cvdetonnekes