Midwinterhoornblazers op de Markt in Groenlo. Foto: Marcel Houwer
Midwinterhoornblazers op de Markt in Groenlo. Foto: Marcel Houwer Foto: Marcel Houwer

Muzikale verrassingen tijdens Midwinterhoornwandeling

GROENLO - Op zondagavond 22 december wordt al weer voor de elfde keer in successie een sfeervolle midwinterhoornwandeling gehouden in het vestingstadje Groenlo. De vele mooie plekjes van het vestingstadje lenen zich bij uitstek voor deze sfeervolle wandeling. Starten kan tussen 18.30 uur en 20.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Gasthuisstraat tegenover de hoofdingang van Scouting Groenlo en de deelname is gratis.

Van alles te zien
De midwinterhoornwandeling in Groenlo kenmerkt zich niet alleen door de honderden potjes met waxinelichtjes die langs de route staan maar ook door de vele (muzikale) verrassingen die de deelnemers onderweg tegenkomen. Men komt op plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn of waar men niet vaak komt. Er doen zo'n 25 midwinterhoornblazers mee die op verrassende plekken staan. "Dit jaar zitten er weer een aantal ontzettend leuke (muzikale) verrassingen in. Welke dat zijn houden we nog even voor ons", aldus Erik Mentink die samen met Jos Spiekker tekent voor de organisatie. "

Bordjes
De route van de midwinterhoornwandeling is gemarkeerd met potjes met waxinelichtjes. Deelnemers hoeven alleen maar de lange sliert lichtjes te volgen. Op de pauzeplek is er voor de wandelaars net als andere jaren gratis glühwein of warme chocolademelk, zolang de voorraad strekt. Het eindpunt is een bijzondere locatie waar gratis soep wordt geschonken en waar de deelnemers van een fantastisch optreden kunnen genieten en van de winterse kerstsfeer.


www.groenlo.nl

Facebook: Vestingdagen Groenlo