Sander Esselink (links) en Richard Stortelder zijn de oer-oliebollenbakkkers van SJB.
Sander Esselink (links) en Richard Stortelder zijn de oer-oliebollenbakkkers van SJB. Foto:

Beltrum klaar voor tiende oliebollenfeest

BELTRUM - Oliebollenfeest in Beltrum. De ingrediënten zijn in grote lijnen ieder jaar hetzelfde met hier en daar een kleine aanpassing in het recept dat dan direct weer een verbetering blijkt. Dit jaar voor de tiende keer het zelf bakken en verkopen van oliebollen en de negende editie van het Glazen Huus, waarbij de Witte Olifant enkele jaren als glazen huis diende waar de marathon radio-uitzending vandaan kwam. Sinds enkele jaren wordt live uitgezonden uit een mobiele studio, grenzend aan de feesttent. Het meerdaagse evenement is door de jaren heen uitgegroeid tot een evenement, waar alle leeftijdsgroepen welkom en ook daadwerkelijk aanwezig zijn door de dagen heen.

Door Henri Walterbos

Mariaplein
De gemoedelijke aftrapparty vindt plaats op zaterdagavond 28 december. Live muziek van Livin' Room vanaf 20.00 uur in de grote tent op het Mariaplein, hartje Beltrum. Zondag 29 december zal de oliebollenmarathon beginnen met het bakken van liefst 9000 oliebollen. "Er zal in drie ploegen gebakken worden, zodat de volgende ochtend, maandag 30 december, de oliebollen vanaf half 10 huis-aan-huis kunnen worden verkocht," vertelt Sander Esselink, voorzitter van de organiserende Stichting Jongerenwerk Beltrum (SJB). 'Ook buiten de bebouwde kom zullen jonge verkopers, onder begeleiding van een volwassene, de Beltrumse oud-en-nieuw-lekkernij aan de man/vrouw brengen. Daarnaast worden de oliebollen die dag ook in de tent verkocht. Ook 31 december zijn ze nog in de tent verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt."

Als de oliebollendampen en -geuren langzaam de tent uit drijven zal de tijdelijke oliebollenkraam razendsnel omgetoverd worden tot een dartspaleis voor de vierde editie van de Beltrumse Dartskampioenschappen. Men kan zich opgeven voor een drietal categorieën: tot 18 jaar, heren 18+ en dames 18+.

Radio-uitzending
Vanzelfsprekend is Radio Glazen Huus ook dit jaar weer in de lucht. Ook deze keer weer diverse gast dj's uit Beltrum en omstreken, die Beltrum en omstreken aan de radio gekluisterd houden en met elkaar samen garant staan voor een zeer afwisselend programma, waar je niets van wilt missen. Prachtige muziek, van rock tot feest, tot zeer verrassend. Onder hen ook weer vaste gast-DJ Joost van Oostrum, Burgemeester van Berkelland, evenals het nieuwe Prinsenpaar der Belhamels, Prins Jelle en Adjudant Pascal. Nieuwjaarsnacht wordt het nieuwe jaar ingegaan met The Plodde Band, waarna DJ DouBBle B het oud-en nieuwfeest 'heavig' zal afsluiten.