ZSOM tv-programma week 52 en week 1

GROENLO - Iedere week wordt het televisieprogramma van de ZSOM op verschillende momenten uitgezonden in De Molenberg te Groenlo. Zoals ieder jaar rondom de jaarwisseling, kan worden teruggekeken naar een aantal programma's van de ZSOM Groenlo die in 2019 zijn opgenomen.

Medisch Centrum Best
De klucht 'Medisch Centrum Best' is een knipoog naar dé ziekenhuisserie uit de jaren 90: 'Medisch Centrum West'. Deze geweldige voorstelling heeft de ZSOM kunnen opnemen op 8 maart j.l. in theater De Storm te Winterswijk. Het publiek kon onbezonnen lachen en maakte kennis met de strenge hoofdzuster (gespeeld door Marloes van den Heuvel), die zich overal zorgen over maakte, behalve over haar patiënten. Maar gelukkig was er nog de slungelige stagiair gespeeld door Arijan van Bavel. 'Medisch Centrum Best', een productie van Theater van de Klucht, speelde zich af in het gekste streekziekenhuis van Nederland en zorgde ervoor dat het publiek als herboren de zaal kon verlaten.

Openluchttoneelstuk 'Alleen de wind weet'
Ook in 2019 werden op diverse plaatsen in de Achterhoek en Twente openluchtstukken opgevoerd. De ZSOM maakte dit jaar onder andere tv-opnames in Borculo, Hummelo, de Haart en Markelo. Op 10,11 en 12 mei werd er een bijzonder openluchttoneelstuk opgevoerd bij de molen Hermien te Harreveld. Deze beltkorenmolen viert dit jaar haar 200-jarig jubileum. Om die reden werd het toneelstuk 'Alleen de wind weet' opgevoerd door toneelvereniging Hervelo. De spelers kunnen terugkijken op drie prachtige voorstellingen. Ruim 1200 bezoekers genoten van het boeiende verhaal van molen Hermien en de bewoners van Harreveld in de afgelopen twee eeuwen.

Bloemencorso Lichtenvoorde 2019
Op 8 september heeft de ZSOM opnames gemaakt van het grootste bloemencorso van de Achterhoek: het bloemencorso Lichtenvoorde, waaraan totaal 18 grote corsowagens deelnamen.De ZSOM maakte de opnames niet alleen voor het eigen tv-programma, maar ook in opdracht van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde voor een speciaal tv-programma op SBS 6. Een 25 minuten durende impressie werd eind september uitgezonden op deze zender.

Jubileumconcert Rhumtas
Het dameskoor Rhumtas uit Beltrum vierde het 60-jarig jubileum met een concert in de rooms-katholieke kerk op 12 oktober j.l. Tijdens dit concert passeerden talrijke Eurovisie Songfestival-songs de revue. Het publiek kon genieten van een fantastisch jubileumconcert, waarvan bij de ZSOM dit keer het tweede deel wordt uitgezonden.