Handbal sters Grol 2 volgen voorbeeld Oranje

GROENLO - Dames 2 van HV Grol speelde zondag 15 december de laatste competitiewedstrijd van 2019. Eerst moesten de Nederlandse handbalvrouwen wereldkampioen worden. De Grol-dames hadden hun eigen wedstrijd maar een uurtje verzet, met dank aan de tegenstanders Langeveen, die zelf ook graag in de sportkantine kwamen kijken. Na de wereldtitel van Oranje werd rond de klok van twee uur de eigen wedstrijd aangefloten. Als Grol met enkele treffers een gaatje sloeg, sloot Langeveen weer aan. Na wat mooie afstandsschoten van Marijn en Esther gingen de dames van HV Grol met een kleine voorsprong de rust in, 11-5. De opdrachten van de coaches waren: rust in de aanval en beter afronden. In het begin van de tweede helft leek alles mee te zitten, er werden mooie aanvallen gedraaid en verdedigend viel er niets te halen. De dames van Grol liepen uit naar 15-7. De tien minuten die volgden waren zonder doelpunten aan de kant van de thuisploeg. Er werden wel aanvallen opgezet, maar die werden te scherp afgerond op de paal, de lat en zelfs recht op het gezicht van de keeper. Door een nieuwe opleving kwam het scoren weer op gang, van 15-10 breidden de dames van HV Grol de stand uit naar 21-12. Daarmee klonk het eindsignaal van de twee scheidsrechters, die een goede pot gefloten hadden. Op zaterdag 4 januari om 20.10 uur staat de thuiswedstrijd tegen de Stormvogels op het programma.