Grol CMV 51 kampioen na kraker tegen TOPH. Foto: PR
Grol CMV 51 kampioen na kraker tegen TOPH. Foto: PR

Grol CMV 51 kampioen

GROENLO - Grol CMV 51 kon zaterdag 14 december kampioen worden. En het volleybalteam deed het ook, met een kraker tegen TOPH.

Er waren nog twee wedstrijden van drie sets te spelen. De eerste wedstrijd was direct de belangrijkste en deze was tegen TOPH. Dat stond samen met Grol bovenaan, maar had wat meer punten gescoord. Grol was zeer zenuwachtig, maar de meiden van TOPH hadden zichtbaar meer last van de spanningen. Er werden veel lange rally's gespeeld waarbij beide teams steeds goed drie overspeelden, wat op dit niveau een bonuspunt oplevert. De eerste set ging razendsnel. Bij 15-15 nam Grol afstand en kon TOPH niet meer volgen. Met een lange rally aan het einde pakte Grol de set met 26-20. In de tweede set gingen beide ploegen goed door met waar zij de eerste set waren gebleven. Het ging lang gelijk op, maar ook nu was het Grol dat aan het langste eind trok en met 26-24 de set binnenhaalde. De wedstrijd was binnen; maar er was nog een belangrijke derde set. Bij verlies zou Grol de laatste wedstrijd tegen Brevolk met 3-0 moeten winnen (door het beter puntgemiddelde van TOPH), bij winst zou Grol aan één set genoeg hebben. TOPH bleek gebroken en Grol bleef ook in de derde set goed doorspelen. Als een waardig kampioen versloegen ze TOPH met 26-13.
De bijna-formaliteit tegen Brevolk werd met 25-18, 25-8 en 25-4 afgesloten, waarna het kampioenschap kon worden gevierd.