Raad akkoord met aankoop Wilgenpark

GROENLO - De veelbesproken fusie tussen de S.V. Grol en de Grolse Boys is nu eindelijk een feit. De gemeenteraad heeft ermee ingestemd de gronden en opstallen van de Grolse Boys, het Wilgenpark, te kopen voor 170.000 euro en een eenmalige subsidie van 150.000 euro beschikbaar te stellen als afkoopbedrag voor de jaarlijkse zogenaamde instandhoudingssubsidie aan de Grolse Boys.

Door Kyra Broshuis

De VVD en de PvdA kwamen met een gezamenlijk amendement om bij de toekomstige invulling van de locatie Wilgenpark de doortrekking van het fietspad naast de Slinge mee te nemen.

Het geamendeerde voorstel kreeg de steun van de NLog en het CDA. Ook D66 stemt in maar vindt wel dat het allemaal teveel geld kost. “De gemeente is een slechte onderhandelaar”, zo zegt D66. OOG is en blijft tegen de aankoop. “De grond is immers al eerder gefinancierd en nu betaalt de gemeente dus dubbel."

OOG komt met een amendement om het bedrag van 150.000 euro voor de compensatie van de instandhoudingssubsidie te verlagen naar 75.000 euro. Het amendement krijgt alleen steun van de PvdA. Het originele voorstel dat gaat over een bedrag van 150.000 euro wordt aangenomen met steun van CDA en VVD.