Longa '30 wint overtuigend van RKSV Minor

LICHTENVOORDE - Longa'30 heeft de eerste wedstrijd na de winterstop ruim gewonnen van RKSV Minor uit Nuth. In de verre uitwedstrijd werd er met 1-4 gewonnen. Door de overwinning staat Longa '30 momenteel op de 7de plaats in de Hoofdklasse B.

Aangezien RKSV Minor een clubfeest had werd de wedstrijd gespeeld in Wijnandsrade, een nabijgelegen dorp. Op zo'n 230 kilometer van Lichtenvoorde begon de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen kregen een aantal goede kansen. Zo schoot Dirk Doppen net naast na een mooie rush en pareerde Thijs Jurjus een kopbal van RKSV Minor. Deze Thijs Jurjus maakte afgelopen zondag zijn basisdebuut in de hoofdmacht van Longa '30 en deed dit verdienstelijk. Na een half uur spelen was het Rick Bosma, die op aangeven van Tim Bader de 0-1 wist te maken. Longa ging steeds beter spelen en dit resulteerde op slag van rust in de 0-2. Na een snelle aanval schoot Boet Kemperman de bal tegen de touwen.

Na rust kende Longa een mindere fase waarbij RKSV Minor steeds meer balbezit kreeg. Tot grote kansen kwamen ze echter niet. Totdat er na een uur spelen miscommunicatie ontstond bij de Longa-verdediging. De thuisploeg pikte de bal op en schoot die vervolgens strak in de kruising. Longa was even van slag, maar wist langzaam maar zeker weer de overhand te krijgen. Tien minuten na de aansluitingstreffer was het Jurgen Weijman die een penalty benutte en de stand daarmee op 1-3 zette. Toen Bram Wopereis er tien minuten voor tijd 1-4 van maakte was de wedstrijd gespeeld.

Een belangrijk overwinning voor Longa '30 dat hierdoor op de 7de plaats komt. Aankomende zondag staat er wederom een belangrijke wedstrijd op de planning. SV AWC uit Wijchen komt op bezoek bij Sportpark De Treffer. De wedstrijd start zoals gebruikelijk om 14:00 uur.