Annemarie Damveld, hier met haar boek 'Minnezinne in Moerstaal'. Foto: Barbara Pavinati/archief Achterhoek Nieuws
Annemarie Damveld, hier met haar boek 'Minnezinne in Moerstaal'. Foto: Barbara Pavinati/archief Achterhoek Nieuws Foto:

Annemarie Damveld te gast in het Schrijfcafé Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – De laatste bijeenkomst van het Schrijfcafé in de Bibliotheek Lichtenvoorde (Dijkstraat 2a) staat op 24 februari in het teken van de Groenlose Annemarie Damveld. De avond begint om 19.30 uur. Aanmelden wordt op prijs gesteld.

Annemarie Damveld
Annemarie Damveld schrijft al vanaf haar tiende. Vooral gedichten en kleine verhalen. Drie jaar geleden kreeg ze een vreemde droom die ze uitwerkte in een verhaal. Sindsdien is ze het schrijven serieuzer gaan aanpakken. Ze deed mee aan schrijfwedstrijden en volgde een cursus schrijven in het dialect. Vanaf dat moment pent ze voornamelijk in de streektaal over het dagelijkse leven en noemt ze zichzelf 'Merakels Plat'. Er is een verhaal van haar gepubliceerd in het Boekenweekgeschenk 2017 van Achterhoek en Liemers. Ook heeft ze met verhalen en gedichten in 'Moespot' en 'Bodbreef' gestaan en draagt ze regelmatig voor uit eigen werk.

Aanmelden
Aanmelden voor deze bijzondere avond is mogelijk via www.oostachterhoek.nl/schrijfcafe. Deelname kost 5 euro en kan op de avond zelf voldaan worden. www.oostachterhoek.nl

Annemarie Damveld komt naar het Schrijfcafé in Lichtenvoorde.