Zijn warmtepompen de oplossing voor de energie van de toekomst? Foto: Dinès Quist/archief Achterhoek Nieuws
Zijn warmtepompen de oplossing voor de energie van de toekomst? Foto: Dinès Quist/archief Achterhoek Nieuws Foto:

KBO Themamiddag over belasting, AED en energie in de toekomst

LICHTENVOORDE - Voor leden en niet-leden is er op woensdag 26 februari weer een boeiende themamiddag in clubgebouw De Treffer bij het Longa-terrein. Deze middag begint om 13.30 uur en is interessant voor iedereen die wat wil weten over de belastingaangifte, het gebruik van de defribillator (AED) of energiebesparing en -voorziening in de toekomst.

De middag start met een bijdrage van Hettie Rathstaak. Zij komt vertellen over hoe te handelen wanneer iemand ogenschijnlijk een hartaanval krijgt. Dat kan ons allemaal overkomen en het is goed, wanneer je daarop bent voorbereid. Op eenvoudige wijze legt Hettie uit wat je moet doen, wie je moet bellen en hoe het proces verder in zijn werk gaat.

Daarna geven Marcel Reintjes, Arjan Spaargaren en André te Brake van de gemeente uitleg over het thema 'Oost Gelre energieneutraal in 2030'. Veel inwoners van Oost Gelre wachten af en doen niets, anderen zijn reeds klaar of nemen de eerste stappen met isolatie, zonnecollectoren, warmtepompen en dergelijke. Zou het niet handiger zijn wanneer de gemeente het initiatief neemt en dit probleem per buurt of straat organiseert? Nu doet iedereen wat, maar collectief staan de burgers natuurlijk veel sterker. De heren komen tekst en uitleg geven.

Na de pauze informeren Henk en Marika van Beek u over nieuwe wetten en voorschriften in 2020 en geven zij wat tips voor het invullen van uw aangifte inkomstenbelasting over 2019. Vanaf 1 maart heeft u daartoe weer de mogelijkheid. De belastinggroep van de KBO staat weer klaar om u daarbij te adviseren of de aangifte voor u te verzorgen. Indien u hiervan gebruik wilt maken, neem dan ruim tevoren contact op met degene die normaal gesproken uw aangifte invult. Is het voor de eerste keer dat u hulp wilt inroepen, neem dan contact op met de coördinator van de groep: Henk van Beek, telefoon 370 255. Henk zorgt er voor dat er contact met u wordt opgenomen voor het invullen van de aangifte en het aanvragen van eventuele huur- en/of zorgtoeslagen.

De waterzak is een echte Lichtenvoordse uitvinding. Foto: Dinès Quist