Longa '30 wint van hekkensluiter en doet goede zaken

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft zondagmiddag gewonnen van hekkensluiter Nuenen. In Brabant werd met 1-3 gewonnen. Grote man aan Lichtenvoordse zijde was Boet Kemperman met een hattrick.

Onder de invloeden van storm Dennis bleek al vroeg in de wedstrijd dat het lastig voetballen was op het kunstgras van Nuenen. Desalniettemin ging de thuisploeg hier een stuk beter mee om dan Longa '30. In de openingsfase kreeg Nuenen een drietal grote mogelijkheden maar wist het het net niet te vinden. Longa '30 kwam daarna wat beter in het spel en kreeg via Jordi Besselink een eerste mogelijkheid. Niet lang daarna was het daadwerkelijk ook raak. Kemperman zette de aanval zelf op met een dieptepass op Bram Wopereis. Wopereis bediende op zijn beurt de opgestoomde Kemperman die alleen voor de keeper niet faalde.

Na rust had Longa '30 de zaken beter op orde en wist Nuenen nauwelijks uitgespeeld kansen af te dwingen. Desondanks was het dicht bij de gelijkmaker. Keeper Erik Wijnbergen raakte een inlopende speler met een uittrap op het hoofd waarna de bal via de lat het veld weer in verdween. Na 70 minuten was het uiteindelijk wederom Kemperman die de score verdubbelde door een vrije trap hard te verzilveren. Na de 2-0 kreeg Longa '30 veel ruimte om te counteren maar ging daar slordig mee om. Zo slordig dat Nuenen kans zag via een schuiver de aansluitingstreffer aan te tekenen. Echt spannend werd het hierdoor niet want direct na de 2-1 bediende de ingevallen Thom Berendsen wederom Kemperman op maat die zijn hattrick compleet maakte. In de blessuretijd was Kemperman zelfs nog dicht bij een vierde treffer maar dit maal werd de bal van de doellijn gehaald.

Een zeer belangrijke overwinning voor de ploeg van Erik Zandstra. Met een lastige serie tegemoet is er een gaatje geslagen met de ploegen onder de degradatiestreep. Komend weekend is Longa '30 vrij. Over twee weken staat de derby tegen RKZVC op het programma. Zaterdag 29 februari zal er om 19.00 uur worden afgetrapt.