HMC wint met 2-0 van Terborg

HARREVELD/MARIËNVELDE - Ondanks grote belangen begon HMC matig aan de wedstrijd. De eerste helft was vol tegen de wind in en al gauw bleek dat dit 45 zware minuten zouden worden.

Vanuit de verdediging werd er opgebouwd, maar verder kwam HMC eigenlijk ook niet. Er was weinig beweging op het middenveld en hierdoor werd er veel de lange bal gespeeld. De voorhoede die bestond uit Jeroen, Niek en Pascal had het ook lastig met deze lange ballen. Gezien de harde wind was het moeilijk om voorin de bal onder controle te krijgen en de bal vast te houden voor de opkomende middenvelders. De eerste goede kans was voor Terborg, een voorzet vanaf de zijkant werd goed ingedraaid door de Terborgse middenvelder en door de verraderlijke wind verkeerd ingeschat door linksback Luuk Rietberg. De bal kreeg ineens een enorme vaart waardoor de rechtsbuiten van Terborg de bal voor de voeten kreeg en oog in oog met sluitpost Remco Bokkers stond. De bal werd hard in het zijnet geschoten en de boys van HMC kwamen met de schrik vrij.

HMC '17-1 kreeg na een aantal kansen van Terborg meer grip op de wedstrijd en begon de bal beter in de ploeg rond te spelen. De achterhoede die bestond uit Jordy, Dave, Bram en Luuk speelde de bal achterin goed rond en gingen opzoek naar de vrije man. Eerstgenoemde werd hierdoor aan de rechterzijde goed vrijgespeeld en stuurde Niek ten Have met een prachtig bekeken dieptebal de ruimte in. Niek plaatste zijn lichaam goed tussen de bal en de Terborgse linksback en speelde zich hierdoor met een fraaie lichaamsschijnbeweging vrij. Niek hielt goed het overzicht en speelde de bal tussen de twee verdedigers van Terborg door naar spits Jeroen Kampshof. Jeroen bleef oog in oog met de sluitpost van Terborg uiterst rustig en schoof de bal met een fenomenaal schot in de rechter onderhoek. Gezien de verhouding aan kansen niet geheel terecht.

In de rust waren de woorden van Jorrit Bomers duidelijk ''We mochten van geluk spreken dat het 1-0 stond'' De tweede helft kwam HMC opgeladen en geprikkeld de kleedkamer uit met dezelfde elf spelers. Vanaf de eerste minuut met de wind dit keer in de rug werd er direct hoog druk gezet door HMC waardoor Terborg niet meer van eigen helft af kwam. Al snel resulteerde het hoge druk zetten in een aantal opgelegde kansen. Davey Wopereis en Pascal klein Holkenborg hadden de 2-0 moeten maken maar helaas hielden ze de spanning in de wedstrijd.

Tom Tankink werd vervangen door Wout Klein Goldewijk en helaas moest Luuk Rietberg het veld verlaten wegens een spierblessure. Willem Tankink kwam in het veld voor Luuk en met deze twee frisse winden werd het spel beter en beter. In de 77ste minuut kwam dan eindelijk de bevrijdende 2-0. Jeroen Kampshof combineerde er met Pascal klein Holkenborg aardig op los en de linksback van Terborg werd helemaal dol gespeeld. Jeroen Kampshof zag met de bal onder zijn voeten de inkomende Stan te Brake en gaf de bal op een presenteerblaadje.
Stan besloot op dat moment om niet de bal hard richting goal te koppen maar de bal te laten lopen waardoor de sluitpost van Terborg compleet werd verrast.
De bal viel bij de tweede paal in het zijnet. De laatste vijftien minuten stonden in het teken van de score uitbreiden maar ook dit keer werden er weer een aantal opgelegde kansen om zeep geholpen. De taak was volbracht (drie punten) maar het spel moet absoluut beter. Volgende week is het carnavals weekend en staat er geen wedstrijd gepland.

Een maart is de belangrijke inhaalwedstrijd uit tegen AD '69. AD heeft 27 punten met 14 gespeelde wedstrijd en HMC heeft 29 punten met vijftien gespeelde wedstrijd. Het belang is dus duidelijk.