Sten Kremers maakt de overstap naar Ajax maar traint voorlopig in zijn achtertuin. Foto: eigen foto
Sten Kremers maakt de overstap naar Ajax maar traint voorlopig in zijn achtertuin. Foto: eigen foto Mariel Kremers

Sten Kremers naar Ajax

LICHTENVOORDE - Zelf wist hij het al een tijdje, maar nu mag iedereen het weten. Sten Kremers gaat volgend seizoen naar Ajax. Begin februari maakte Sten zijn debuut in Oranje onder 16 tegen Colombia, dit was tijdens het UEFA U16 Development Tournament in Portugal. Toen al wist Ajax dat ze hun selectie jeugdspelers onder de zeventien jaar, wilden versterken met de Lichtenvoordse Sten.

Door Dinès Quist

Het keepertalent dat onlangs zijn zestiende verjaardag vierde, traint al ruim vier jaar bij De Graafschap. "Ik heb het altijd heel fijn gehad bij De Graafschap, dus ik had wel even tijd nodig om uit te vinden of ik wel naar Ajax wilde. Maar ja, een aanbod van zo'n grote club sla je niet zomaar af. Ik werd uitgenodigd om vier dagen stage te lopen bij de Amsterdamse club, om te kijken of het goed voelde om de switch te maken. Het was een prima stage. Na een gesprek met De Graafschap, was voor mij de kogel door de kerk en heb ik besloten de switch naar Ajax te maken. Eindelijk kan ik nu daadwerkelijk vertellen dat ik vanaf het nieuwe seizoen naar Ajax ga, dat voelt als een last van mijn schouders. Gelukkig waren mijn voetbalvrienden hier bij De Graafschap blij voor me, dat neemt niet weg dat ik ze zal gaan missen."

En missen doet hij ze nu al, want vanwege de coronacrisis wordt ook bij De Graafschap momenteel niet getraind. Voor nu zit er voor Sten dan ook niets anders op, dan zo fit mogelijk te blijven met een trainingsschema in de achtertuin.