Schrijfactie voor lhbti-acivist

OOST GELRE - Amnesty Oost-Gelre/Aalten zet zich middels schrijfacties in voor de 29-jarige blogger en lhbti-activist Mohamed al-Bokari uit Jemen. Mohamed is op 8 april opgepakt in Riyadh, de hoofdstad van Saudi-Arabië. Een rechter veroordeelde hem in juli voor ‘perversie’ en het ‘nadoen van vrouwen’. De reden? Hij publiceerde een video online waarin hij opkomt voor de rechten van lhbti-ers. Al-Bokari kreeg een boete en een celstraf van tien maanden. Daarna moet hij terug naar Jemen waar zijn leven mogelijk gevaar loopt.

Terugkeer levensgevaarlijk
Al-Bokari ontsnapte in Jemen ternauwernood aan een poging tot ontvoering en ontving doodsbedreigingen vanwege zijn inzet voor de mensenrechten. Hij vluchtte daarop naar Saudi-Arabië. Hij is bang om teruggestuurd te worden naar Jemen waar het voor hem niet veilig is.

Wat kunt u doen? Schrijf vóór 1 november 2020 naar de autoriteiten in Saudi-Arabië. Roep hen op Mohamed al-Bokari onmiddellijk vrij te laten. Zet uw handtekening onder de petitie die ligt in de bibliotheek in Aalten, of wordt schrijfabonnee. Voor meer informatie over o.a de schrijfactie kunt u contact opnemen met: Amnesty Aalten/ Oost Gelre: amnestyaaltenoostgelre@gmail.com.