Grolvoorzitter Hans Scheinck tijdens zijn Nieuwjaarstoespraak. Foto: Theo Huijskes
Grolvoorzitter Hans Scheinck tijdens zijn Nieuwjaarstoespraak. Foto: Theo Huijskes

Nieuwjaarsreceptie S.V. Grol in teken krachtenbundeling

GROENLO - "Onder het motto 'Hoe ziet het er allemaal in 2025 uit?' zijn wij met alle voetbalverenigingen in de gemeente Oost Gelre in gesprek om nadrukkelijk naar de toekomst te kijken. Daarbij zal de insteek zijn: 'Hoe gaan wij samenwerken en met wie?' Een thema, dat wij als Grol reeds afgelopen november tijdens een gezamenlijk overleg nadrukkelijk aan de orde hebben gesteld. De gemeente Oost Gelre en de KNVB gaan dit proces ondersteunen. Het vervolggesprek is gepland in de maand april van dit jaar."

Door Theo Huijskes

Woorden van Grolvoorzitter Hans Scheinck tijdens de traditionele Nieuwjaarsreceptie, zondag 5 januari gehouden in het Sportcafé op Den Elshof. Scheinck tekende daarbij tevens aan dat AZSV Aalten, Longa '30 Lichtenvoorde en FC Winterswijk reeds een 1000+ overleg kennen. "Op verzoek van deze clubs sluiten wij nu aan, zodat er een soort vierhoeksoverleg gaat plaatsvinden. Hiermee aangevende dat samenwerking het 'werkwoord' van de twintiger jaren wordt." Ook binnen nu nog de eigen vereniging en met ingang van het nieuwe seizoen binnen de fusieclub S.V. Grol zal samenwerking als belangrijkste uitgangspunt gelden. "Er zal sprake zijn van een nieuwe organisatiestructuur, wij gaan de sponsorwerving opnieuw inrichten, er komt een nieuwe blauw-rode kledinglijn, de trainingen voor niet-selectieteams gaat meer aandacht krijgen en wij gaan proberen om de trainingsfaciliteiten nog verder te verbeteren."
Ook kondigde de Grolpreses aan dat men samen met de gemeente de mogelijkheden gaat uitzoeken om kinderen uit minima-gezinnen meer te laten sporten. "Contributie mag geen belemmering zijn om mee te doen. Maar niet alles zal mooi zijn. Een belangrijk thema wordt namelijk ook het drugsgebruik onder jongeren. Grol heeft het initiatief genomen om dit item bespreekbaar te maken binnen alle sportverenigingen in Oost Gelre. Wij gaan overleggen als verenigingen en dit ondersteund door gemeente, politie en GGD, met als doel het onder controle krijgen van deze problematiek. Want harddrugs kunnen het hele leven van jongeren verwoesten zonder dat ze dit beseffen. Wij moeten hen helpen dit besef te krijgen. Andere tijden, andere onderwerpen, andere problemen, een grote vereniging staat er middenin."
Terugkomende op fusiepartner Grolse Boys, ging Scheinck ook nog in op het door de gemeente beschikbaar gestelde bedrag van 320 duizend euro. "Met dat geld gaan wij in de eerste plaats tegemoetkomen aan een grote wens van 'de Boys', namelijk de realisatie van een nieuwe, nooit gesloten zijnde pannakooi voor de jeugd, te situeren op het sportpark Den Elshof, naast het beachveld. De insteek hierbij is 'Hoe meer kinderen bewegen, hoe beter!' Daarnaast gaan wij in 2020, zo breed en volledig mogelijk, een start maken met de algehele verduurzaming van het sportpark. LED-verlichting in de lichtmasten, zonnepanelen, LED-verlichting in de kleedkamers, diverse isolatie-activiteiten, enzovoort. Allemaal maatregelen om de energierekening omlaag te krijgen." Scheinck stond ook nog stil bij het 50-jarig bestaan van de afdeling dames- en meisjesvoetbal.