Grol 1 verliest met 28-26 bij Hacol 2

GROENLO - Zaterdagavond gingen de dames van handbalvereniging Grol naar Oldenzaal om aldaar tegen het op de tweede plaats staande Hacol te spelen. Thuis werd nipt verloren van dit team (17-18). Ditmaal werd het 28-26 in het voordeel van Hacol.

Vanaf het eerste fluitsignaal was HV Grol goed bij de les en aanvallend speelde het team met veel beweging en daardoor dreiging. Aanvallen werden fraai uitgespeeld en fraai omgezet in doelpunten. Verdedigend stond het ook goed en de samenwerking was prima. De dames namen een voorsprong en hadden de hele eerste helft het spel in handen, via 4-8 en 6-10 stond het met de rust 12-14 voor de Grolse dames.

De opdracht was dan ook zo door te gaan. Echter de eerste minuten van de tweede helft was HV Grol onherkenbaar, aanvallend werd onnodig balverlies geleden. Hacol profiteerde hier dankbaar van, en boog de 12-14 stand om in 20-15. Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was kwam bedrogen uit. Langzaam kwam HV Grol dichterbij tot 20-18, zelfs in ondertal met vier speelsters werd er door Pien Everink knap gescoord. HV Grol rook de kansen en speelde goed. Met nog een paar minuten te spelen stond het 27-26. Met Hacol in de aanval moest HV Grol proberen hen van scoren af te houden en zelf in de slotfase de dik verdiende gelijkmaker te scoren. Hacol deed hier niet aan mee en scoorde de beslissende 28-26, zodat de wedstrijd gespeeld was.
De dames konden met opgeheven hoofd de zaal verlaten want er was een prima wedstrijd gespeeld. Toch was er teleurstelling; het begin van de tweede helft werd HV Grol achteraf gezien fataal.
Met zelfvertrouwen gaan de dames zich opmaken voor de belangrijke thuiswedstrijd van zaterdag tegen WHC 2 dat twee punten meer heeft dan HV Grol. De wedstrijd is om 19.00 uur in sporthal Den Elshof, met daarna de wedstrijd van dames 2.

HV Grol 3-Duiven 2: 24-16
Zaterdagavond kwam HV Grol DS3 al vroeg bij elkaar. Voor de wedstrijd werd er namelijk thee gedronken met Miranda Wolterink, eigenaresse van Jouw Stijl. De naam van deze kapsalon uit Groenlo prijkt sinds kort op de nieuwe shirts van dames 3. Miranda kreeg een bloemetje aangeboden en bleef om de wedstrijd tegen Duiven te zien.

Duiven opent de score met een penalty die ze goed benutten. Lis heeft daar een antwoord op door vanuit de hoek de gelijkmaker te scoren. Vera komt vanaf de linkeropbouw enkele keren hoog en trekt de bal in de korte hoek, waardoor de jonge keepster van Duiven kansloos is. Een gevaarlijke opbouwster van Duiven mag iets te makkelijk schieten, waardoor het na ongeveer 15 minuten spelen 6-4 staat. Er komt een andere keepster in het doel van de tegenstander, maar ook daar heeft HV Grol weinig moeite mee. Door 5 doelpunten van de invalsters en een penalty van Vera, loopt de thuisploeg uit tot 12-7. Vera is goed op schot en knalt er vanuit de hoek nog 1 in, waardoor er met 13-7 even rust genomen kan worden. De coaches zijn tevreden, maar zien ook verbeterpunten. De opstelling wordt iets aangepast.

Na de rust blijkt dit goed uit te pakken. De verdediging moet hard werken en veel praten, maar staat aardig dicht. Duiven moet zoeken naar de gaten en knalt soms van afstand op keepster Kim, die veel mooie reddingen brengt. HV Grol blijft scoren, onder andere door break-outs van Maaike en Evi, een slim aangespeelde stuitbal naar cirkelspeelster Lis en een schot uit de hoek van Nicole. Het laatste doelpunt wordt gemaakt door Maaike vanuit het midden, waardoor de eindstand 24-16 is. De nieuwe sponsor en het overige publiek hebben een fanatieke pot handbal gezien. Komende zondag speelt dames 3 tegen UDI in Arnhem.

HV Grol C1-OBW C1 25-13
De thuiswedstrijd tegen OBW C1, de nummer 4 van de competitie, stond op het programma voor HV Gtol C1. De C-meiden van handbalvereniging Grol spelen ook mooi bovenin mee.
De wedstrijd begon goed en HV Grol scoorde vanaf het begin makkelijk. Het stond al snel 4-1 in het voordeel van de meiden van Grol. De verdediging stond als een blok dus hier was bijna geen doorkomen aan voor OBW, mede doordat Loes geweldig stond te keepen. Halverwege de eerste helft kreeg Loes een bal recht in haar gezicht, maar gelukkig kon zij verder keepen en bleef ze goed in de wedstrijd. HV Grol bouwde de stand uit en in de rust stond het dan ook 13-5. Dit zette zich door in 2e helft met een paar mooie contra inzetten door de thuisploeg, wat resulteerde in geweldige doelpunten door de meiden.
Halverwege de tweede helft werd Grol ook wat vermoeider en maakte daardoor wat foutjes zowel aanvallend als verdedigend. De meiden bleven goed doorknokken en de winst ging dan ook dik verdiend naar HV Grol met 25-13. De volgende wedstrijd is zaterdag 18 januari, in Ulft tegen UGHV.