De aan S.V. Grol door de VSVG aangeboden nieuwe belijningswagen. Foto: PR
De aan S.V. Grol door de VSVG aangeboden nieuwe belijningswagen. Foto: PR

In het komende weekend fancy fair VSVG S.V. Grol

Op vrijdag, zaterdag en zondag op het sportpark Den Elshof

Door Theo Huijskes

GROENLO - In het inmiddels 30-jarige bestaan van de VSVG (Vrienden van de sportvereniging Grol) is er sprake van één activiteit, waarmee deze ondersteunende geleding van de Groenlose voetbalclub de nodige furore maakt en dat is de halfjaarlijkse fancy fair. Dit voor veel amusement, spanning en bovenal gezelligheid zorgende gok-spektakel wordt één keer en dat zowel in het voor- als in het najaar georganiseerd. Een en ander standaard in een weekend waarin er voor Grol 1 een thuiswedstrijd op het programma staat. Overigens blijkt uit de inmiddels opgedane ervaringen dat het niet alleen de Grol-supporters zijn, maar ook vele andere belangstellenden, die de beide fancy fairs bij voorkeur niet willen missen.

In het komende weekend is het weer zover. Conform een vast concept worden er op vrijdag, zaterdag en zondag in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof onder andere tientallen rondes gedraaid met het inmiddels historische flitslicht. Bezoekers van het Sportcafé kunnen al dan niet onder het genot van een drankje en een hapje en daarnaast een lekker muziekje loten kopen uit handen van de leden van het VSVG-bestuur. De prijs van de loten varieert van 50 cent tot 3 euro, afhankelijk van de prijzen die er in de betreffende ronde te winnen zijn. Alle inkomsten van de fancy fair worden vervolgens één op één geïnvesteerd in de S.V. Grol.

Zo heeft in het afgelopen jaar de VSVG de volledige kosten van de bouw van de berging ten behoeve van de beregeningsinstallatie op zich genomen. Ook dit jaar is er alweer diep in de buidel getast voor een mooie investering, te weten een nieuwe belijningswagen. De vrijwilligers van de woensdaggroep hebben deze aanwinst onlangs in ontvangst genomen.

Grol 1 - Losser 1
Voor de hoofdmacht van Grol staat zondag, in VSVG-kringen 'Super Sunday', in eigen huis de competitiewedstrijd tegen Losser 1 op het programma (aanvang: 14.30 uur). Interessant detail hierbij is dat de eerste selectie van K.V.V. Losser getraind wordt door Gerard Bos uit Haaksbergen. Bos was voorheen vier seizoenen achtereen (2002-2006) hoofdtrainer bij Grol en wist in zijn laatste contractjaar met de Grol-selectie het kampioenschap te behalen en tegelijkertijd te promoveren naar de tweede klasse van de KNVB. Het betrof hierbij de laatste, op 14 mei 2006 gespeelde competitiewedstrijd tegen nota bene aartsrivaal Longa '30 uit Lichtenvoorde. Een streekderby, tevens kampioenswedstrijd, die destijds met 3-2 door de Grol-formatie werd gewonnen.