Annette Weterings en Leon Venderbosch. Foto: Alex Vreeman
Annette Weterings en Leon Venderbosch. Foto: Alex Vreeman

Klassiek concert zang en gitaar 'Mit unendlichen Tränen'

Klassiek concert 'Mit unendlichen Tränen'

ZWILLBROEK - Op Facebook en via Twitter delen mensen hun emoties van geluk en boosheid. In de passietijd voelen velen zich aangetrokken om massaal treurnis en droefheid te ervaren tijdens de vele passietochten en concerten. Een geschikte tijd om zondag 15 maart de Barockkirche in Zwillbrock te bezoeken voor een klassiek concert door Annette Weterings (sopraan) en gitaristen Leon Venderbosch en Ton Haket met als thema 'Mit unendlichen Tränen'.

Het concert staat in het teken van eindeloos veel tranen. Al in de Renaissance wist men dat muziek en poëzie een uitstekende uitlaatklep zijn voor verdriet. Verdriet over een verloren of onbereikbare liefde, of de onmacht om de liefde uit te spreken waren geliefde thema's.
Sopraan Annette Weterings begeleidt luisteraars op een wandeling door vier eeuwen muziek. Van Caccini en Bach, via de klassieke periode van Giuliani en Fernando Sor tot de hedendaagse Argentijnse componist Ernesto Cordero. Het prachtige Lachrimae en 'Flow my tears' van John Dowland mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken. Als gevoelige snaar is de gitaar een uiterst geschikt instrument om deze woorden te ondersteunen. De gitaristen Leon Venderbosch en Ton Haket zullen naast de zangbegeleiding ook enkele gitaarsolo's en duo's ten gehore brengen.

Het concert begint om 16.30 uur en duurt tot 17.30 uur. Entree is gratis maar een vrije gift is zeer welkom.