Leden van het VSVG-bestuur met de geschonken levensmiddelenpakketten. Foto: PR
Leden van het VSVG-bestuur met de geschonken levensmiddelenpakketten. Foto: PR

VSVG Grol schenkt levensmiddelenpakketten aan Voedselbank

GROENLO - De Vrienden van de sportvereniging Grol, voor Groenlose begrippen beter bekend als 'V.S.V.G.', heeft de Stichting Voedselbank Oost-Achterhoek een aantal levensmiddelenpakketten geschonken. Een en ander is het gevolg van het feit dat de in Groenlo en omgeving bekende voorjaars-fancy fair in het afgelopen weekend, te houden in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof, geen doorgang heeft gehad in verband met een algehele afgelasting van het amateurvoetbal als gevolg van het coronavirus.

Door Theo Huijskes

VSVG-woordvoerder Ruben Zieverink geeft aan dat er voor de driedaagse fancy fair, waarbij de geldelijke opbrengst van dit altijd drukbezochte spelspektakel zowel in het voor- als in het najaar ten goede komt van de voetbalclub Grol, vele levensmiddelenpakketten waren ingekocht dan wel gesponsord door plaatselijke ondernemers, waaronder Albert Heijn (Wallerbosch) als hoofdsponsor van Grol. "Het heeft geen zin om de prijzen en dan met name die met een beperkte houdbaarheid zelf te behouden. Vandaar dat wij gekozen hebben voor een donatie aan de Stichting Voedselbank Oost-Achterhoek, locatie Oost Gelre. Blij dat wij op deze wijze ook iets hebben kunnen doen voor deze voor de gehele gemeenschap belangrijke organisatie."

De Stichting Voedselbank Oost-Achterhoek, met een dependance in Groenlo, deelt wekelijks voedselpakketten uit aan huishoudens, die niet meer in staat zijn om zelf dagelijks voor voldoende eten te zorgen.