Rosanne Sonderen met handenvol kaarten voor coronapatiënten. Foto: eigen foto
Rosanne Sonderen met handenvol kaarten voor coronapatiënten. Foto: eigen foto eigen foto

Rosanne Sonderen start kaartjesactie voor ziekenhuizen

GROENLO - De Groenlose Rosanne Sonderen loopt stage als verpleegkundige in het Radboud UMC ziekenhuis in Nijmegen. Deze stage vindt plaats op de afdeling waar nu alle corona-patiënten worden verpleegd. Op 25 maart plaatste Rosanne een bericht op Facebook met daarbij de volgende oproep:

Lieve mensen, momenteel is er veel aandacht voor de zieke mensen onder ons. Ik werk in het Radboud UMC in Nijmegen op de afdeling waar de besmette corona-patiënten liggen. Al deze mensen zijn ernstig ziek en ik wil ze graag met behulp van jullie een hart onder de riem steken. Aangezien ze bijna geen bezoek mogen ontvangen en het soms ook gaat om eenzame ouderen wil ik ze graag een kaartje geven om te laten weten dat ze niet alleen zijn.

Heb je kaartjes waar je niks mee doet of wil je graag een kaartje schrijven voor een van deze patiënten, doe ze dan bij mij door de bus. Dan neem ik ze mee naar het Radboud! Rechtstreeks opsturen naar het Radboud kan ook:
Radboud UMC, afdeling EOV route 495
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen
Heel erg veel dank! ♥???

Veel mensen hebben hierop gereageerd en bij Rosanne kaartjes in de bus gedaan of zelf opgestuurd naar het Radboud UMC. De reacties van de patiënten die van zomaar iemand een kaartje kregen waren heel ontroerend en hartverwarmend. Een collega van Rosanne's afdeling was zondag 29 maart op tv bij het SBS6-programma Hart van Nederland. Hij vertelde hoe ontroerend het was om een kaartje aan een patiënt te overhandigen en riep daarbij op kaarten te sturen naar lokale ziekenhuizen of woonzorgcentra om alle mensen die er verpleegd worden een hart onder de riem te steken. Een prachtig initiatief dat hopelijk via publicatie in deze krant nog meer bekendheid en navolging krijgt. De opname van SBS 6 is terug te vinden op de site van hart van Nederland.